Naslovna Društvo „Cveće, ne smeće!“ – cvetni aranžmani kod kontejnera protiv odlaganja kabastog otpada

„Cveće, ne smeće!“ – cvetni aranžmani kod kontejnera protiv odlaganja kabastog otpada

0
PODELI
Cveće a ne smeće foto; GP018

Grad Niš i javno komunalno preduzeće „Mediana“ pokrenuli su akciju postavljanja cvetnih aranžmana oko podzemnih kontejnera, kako bi sprečili građane da odlažu kabasti otpad pored samih kontejnera. Ovom kampanjom gradska vlast želi da motiviše građane da svoj kabasti otpad odlažu u reciklažnim dvorištima.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

„Sa „Medianom“ smo dogovorili, kako bismo motivisali ljude da koriste podzemne kontejnere, a ne da smeće ostavljaju pored samih podzemnih kontejnera, da postavimo cvetne aranžmane uz same kontejnere kako bi ljudi taj kabasti otpad odnosili u reciklažna dvorišta, a ne da ostavljaju u centar grada pored samih kontejnera. Vidim da su reakcije na društvenim mrežama jako pozitivne, mada ima i onih koji takvu našu odluku, i mali korak ka lepšem gradu, kritikuju“, poručuje gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

JKP Mediana

Ona je zatražila razumevanje za radnike „Mediane“, koji, u danima kada vegetacija buja, rade punom parom na šišanju trave na mnogim lokacijama u gradu. Dodaje da su mnoga nezadovoljstva upućena radnicima „Mediane“ neopravdana, jer zelenilo oko pruge i na keju Grad Niš nema prava da kosi.

„Nešto što naši sugrađani ne znaju sa čime se mi suočavamo kao Grad jeste veliki problem koji mi trenutno imamo sa travom duž pruge i to je obaveza Železnice. Ne prebacujemo odgovornost na Železnice Srbije, ali jednostavno nemamo pravnog osnova, niti smemo da kosimo travu, niti imamo osnova da to našem komunalnom preduzeću platimo. Druga stvar je trava na keju duž reke. Ta trava i održavanje keja je obaveza „Srbijavode“. Nažalost „Srbijavode“ ove godine nije predvidela dovoljno novca za te namene, kiše je bilo u nekoliko navrata, trava je dosta brzo porasla i naši sugrađani se s pravom bune zašto je kej sa tako visokom travom“, ističe Sotirovski.

Apelovala je na stanare stambenih zgrada da sami uređuju ili da nekoga unajme za zelenilo u međublokovskom prostoru, jer ono pripada skupštinama stanara.

Dodala je da koliko god radnika ima JKP „Mediana“, u ovako velikom gradu neće biti dovoljno, da bi sve bilo pokošeno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde