Naslovna Sve vesti Niš Sotirovski: Opozicija je tu da nas zasmejava, mi smo tu da radimo

Sotirovski: Opozicija je tu da nas zasmejava, mi smo tu da radimo

0
PODELI

Nastavak 31. sednice Skupštine nije doneo velika pomeranja sa početka dnevnog reda. I dalje dosta pažnje odbornika privlači Program lokalnog ekonomskog razvoja za 2023. godinu. Opozicija poručuje da je taj plan „pamflet lepih želja“ i da je kasno za to, dok gradonačelnica Niša odgovara da nema spiska lepih želja, već samo radova i rezultata.

Dragoslav Ćirković, član odborničke grupe „Niš, moj grad“, poručuje da se kasni sa donošenjem ovog ekonomskog plana i da je to jedan pamflet lepih želja. Dodaje da je ovakvim dnevnim redom Srpska napredna stranka već krenula sa izbornim ciklusom.

Dragoslav Ćirković,foto:gp018

O svemu tome je trebalo pričati u početku izbornog mandata, jasno doneti pismo namera šta ta vlast ima nameru da uradi i da je ovo okasnelo, s obzirom da je već jun mesec. Kada će stići da urade sve to što su ovde popisali, bez cifara, koje će kazivati koliko nešto zaista košta“, rekao je Ćirković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da se rezultati ove gradske vlasti vide i da je od 54 projekta iz Plana lokalnog ekonomskog razvoja, osam trenutno u fazi projektovanja, dok se na ostalima radi.

Dragana Sotirovski,foto:gp018
Počev od fabrike za prečišćavanje vode, akva parka, stanova za snage bezbednosti, arheološkog nalazišta „Medijana“, gde ćemo i držati svečanu akademiju povodom gradske slave, dogradnja male scene Narodnog pozorišta, sanacija Božidara Adžije, izgradnja vrtića u Panteleju, rekonstrukcija Medikoterapije, zatim rekonstrukcija škole „Kralj Petar Prvi“, školski toaleti, školska dvorišta, sportski tereni, međublokovski prostor, kuglana nam kreće za koji dan, spomenici o kojima ćemo govoriti, ovih dana treba da se raspišu pozivi. Toplana radi svoj deo projekta, završila je toplovod kod hitne pomoći, širi svoju mrežu, kao i „Jugorozgaz“ gasovod, poručuje Sotirovski.

Dodaje da nema spiska lepih želja, već samo radovi i rezultati.

Kroz plan koji je uradila Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, jasno se vidi da mi kao Grad idemo napred, da nas država i Kabinet predsednika u tome podržavaju, jer su dva važna projekta stigla za manje od šest meseci, to su austrijski „Palfinger“ i VGP, koji su proglašeni projektima od nacionalnog značaja“, kaže gradonačelnica.

Prema njenim rečima, broj nezaposlenih je ispod 19.000, i važno je svako novo radno mesto, jer sav porez od zarada ide u budžet Grada.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde