Naslovna Društvo Sotirovski: Tvrđavom da gazduje Grad, ovako je prepuštena sama sebi

Sotirovski: Tvrđavom da gazduje Grad, ovako je prepuštena sama sebi

0
PODELI

U godini kada Niška tvrđava obeležava tri veka postojanja, najavljivana su „umivanja“ zidina i uređenje Beogradske kapije povodom ovog velikog jubileja. Međutim, nije lako dobiti sredstva od Ministarstva kulture i Evropske unije, te je od velikog značaja osnovati jedinicu u okviru Turističke organizacije, koja će se baviti isključivo Tvrđavom, rekla je gradonačelnica.

Dragana Sotirovski foto: GP018

Počeli smo da radimo novu sistematizaciju Turističke organizacije Niša. Jedan poseban deo Turističke organizacije će se baviti Tvrđavom i imaćemo jedan zatvoren sistem kada je Tvrđava u pitanju. Da Turistička organizacija da svoje potencijale, da sve ono što se radi u Tvrđavi da se radi preko Turističke organizacije, da znamo da Tvrđavom gazduje Grad i da za sve ono što se dešava u Tvrđavi jedno lice bude odgovorno za sve, jer ćemo na takav način, kada imamo titulara, moći da dobijemo i sredstva iz Evropske unije i od naše države za uređenje Tvrđave. Ovako čini se da je Tvrđava prepuštena sama sebi, iako ove godine obeležava 300 godina postojanja“, rekla je gradonačelnica Niša.

Za potrebe otvaranja Beogradske kapije uklonjena je cvetna pijaca, koja je pripojena postojećoj zelenoj pijaci. Najavljeno je i uređenje trga ispred same kapije.

Beogradska kapija foto; Grad Niš

Pre obeležavanja ovog jubileja, Niš očekuje i obeležavanje gradske slave Sveti car Konstantin i carica Jelena. Program će kao i ranijih godina početi 31. maja i trajaće do 4. juna.

Pripreme za gradsku slavu su u toku. Verujem da će već do srede sve biti završeno. Strane delegacije se prijavljuju, gosti koji dolaze iz drugih gradova Srbije takođe, verujem da ćemo i ove godine biti dobri domaćini i da će nas vreme dobro poslužiti, to je ono najvažnije“, dodala je Sotirovski.

Slava grada Niša foto: Gradski portal 018

Ranije je najavljeno da će manifestaciji obeležavanja slave prisustvovati 12 stranih delegacija. Svečana akademija povodom obeležavanja slave Sveti car Konstantin i carica Jelena će biti održana u arheološkom nalazištu „Medijana“.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde