Naslovna Društvo Počelo uređenje parka na Trgu kralja Aleksandra

Počelo uređenje parka na Trgu kralja Aleksandra

0
PODELI

Park kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta dobiće novo ruho. Prvo će radnici Direkcije za izgradnju popločati pešačke staze, a nakon toga će radnici „Mediane“ urediti zelene površine. Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec i po dana. Nakon ovog parka, najavljeno je i uređenje parka u Margeru.

Grad nastavlja sa planom uređenja parkova u gradu. Nakon parka kod Čaira, na Bulevaru Nemanjića i parka kod suda, na red je došao i park na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja, na kome nisu vršeni radovi još od 1980-ih godina.

Zoran Prokić, foto:gp018

Trg kralja Aleksandra će imati novi izgled po projektu Zavoda za urbanizam. Radićemo rehabilitaciju pešačkog dela staze, s obzirom na to da su, po mojim informacijama, zadnji put u tom delu radovi izvođeni 80-ih godina. Imamo dosta oštećenja što se tiče pešačkih dela, tako da ćemo kompletno sanirati staze za pešake, a ostali deo će kolege iz „Mediane“ urediti lepom dekoracijom. Za mesec do mesec i po ćemo imati kompletan novi park“, poručio je Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju.

Sledeći na redu je park u Margeru, a park Svetog Save za sada nije prioritet, ali radovi će krenuti postepeno, uređenjem trotoara ka zgradi Opštine Medijana.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

U razgovoru sa našim sugrađanima smo shvatili da oni vole te zelene oaze i da pored parka Čair, novih parkova, kakav je park na Bulevaru Nemanjića i pored uređenog parka pored suda, sad bi trebalo i drugi parkovi da se rekonstruišu. Sledeći će biti park kod Pravnog fakulteta, posle toga dolazi na red parkić na Margeru. Sve to što je nekada rađeno, a prošlo je više od 30, 40 godina treba sada da se rekonstruiše i mislim da polako ali sigurno postajemo jedan lep grad“, poručila je Sotirovski.

Prokić je rekao da su danas radnici Direkcije raspoređeni na 24 gradilišta u gradu i da rade i subotom i nedeljom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde