Naslovna Sve vesti Niš Otvorene Sportske igre mladih u Nišu pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem...

Otvorene Sportske igre mladih u Nišu pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“

0
PODELI

Osnovci niških škola okupili su se na terenima OŠ „Dušan Radović“ kako bi se takmičili u četiri sportske discipline. Sportske igre mladih proslavljaju desetu sezonu u Srbiji, a u Nišu su prvi put održane 2014. godine. Najuspešnija deca nadmetanje će nastaviti na regionalnom takmičenju u Lebanu, dok će međunarodno takmičenje biti održano u Splitu.

Paljenjem „plamena prijateljstva“ otvorene su Sportske igre mladih u Nišu pod sloganom „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, uz poruku da se ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja.

Važno je da deca dođu da se takmiče. Dada su u pitanju Dunav osiguranje Sportske igre mladih bukvalno dok ne kažemo „neka igre počnu“, deca mogu da se prijavljuju, jer je u pitanju amaterska organizacija, znači deca na moraju da budu profesionalni sportisti. Dovoljno je da sada neko prolazi pored škole „Dušan Radović“, da vidi da se nešto dešava i da dođe da se takmiči“, rekla je Daliborka Delibašić PR Sportskih igara mladih.

Daliborka Delibašić,PR, foto:gp018

Niš je prošle godina na međunarodnoj završnici imao predstavnike u malom fudbalu. Učitelj koji je vodio tu ekipu je bio oduševljen takmičenjem, pa je odlučio da ove godine dovede novu ekipu.

Daliborka Delibašić dodaje da u okviru kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, oni žele da objasne deci da je važno pružati ruku protivniku i radovati se tuđoj sreći, uz poštovanje fer-pleja.

Deca se takmiče u trčanju na 60 metara, u igri između dve vatre, basketu 3 na 3 i u malom fudbalu. Regionalno finale se održava 14. juna u Lebanu, a državno u Banji Ždrelo u julu.

Sportske igre mladih se u našoj zemlji održavaju od 2014. godine. Od samog početka prepoznate su kao inicijativa koja okuplja veliki broj dece širom našeg regiona. Ove igre su se godinama menjale i modernizovale kako bi privukle pažnju velikog broja dece, ali suština svega ovoga je druženje“, kaže Branka Aranđelović, direktora SC „Čair“, uz poruku da je najbitnije da sport bude igra, druženje i zabava i da ne bude nasilja.

Foto:gp018

Uroš Nedeljković pohađa četvrti razred i predstavlja OŠ „Dr Zoran Đinđić“, ali ne po prvi put.

Ja nisam prvi put ovde, ali neki od mojih drugara jesu. Došli smo da se takmičimo u malom fudbalu i došli smo da pobedimo, mada važno je učestvovati“, kaže Uroš.

Uroš Nedeljković,foto:gp018

Lara Đorđević iz OŠ „Stefan Nemanja“ je ranije trenirala atletiku, ali kaže da je ovo takmičenje odlična prilika da se ponovo takmiči, jer voli trčanje. Lara dodaje da nije bitno ko će pobediti, već je važno učestvovati i družiti se.

Foto:gp018

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se od 10. jula u Banji Ždrelo. U drugoj polovini avgusta SIM-ovce očekuje i Međunarodna završnica gde će se družiti i takmičiti sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde