Naslovna Društvo Kancelarija za mlade GO Palilula obeležila je Nacionalni dan parka

Kancelarija za mlade GO Palilula obeležila je Nacionalni dan parka

0
PODELI
foto: KZM Palilula

Kancelarija za mlade GO Palilula obeležila je Nacionalni dan parka koji se obeležava svake godine 24 maja. Zamisao koordinatoke kancelarije Emilije Marković i predsednika opštine Palilula Bratislava Vučkovića bila je da ovaj dan posvetimo našim najstarijim sugradjanima – sticenicima doma za stare Eskulap centra.

foto: KZM

Njih 30-ak je u organizaciji opštine Palilula posetilo je spomen park Bubanj. Dan su proveli u druženju, šetnji i pesmi.

Ovo je treća aktivnost u nizu koju organozujemo u saradnji sa njima. Najstarije sigradjanke obradovali smo povodom 8-og marta buketima i voćem. Zatim smo prošle nedelje radili dekupaž tehniku sa njima i tog dana proveli pored radionice i dan u razgovoru, pesmi i druženju rekla je Emilija Marković.

Naši najstariji sigrađani bili su presrećni što mladi misle i na njih. iako ih porodice redovno posećuju njima jako znači kada ih i mi mladi posetimo i posvetimo im malo pažnje jer naše malo za njih je mnogo istakla je Markovic.

Ona je takođe istakla i sledece:

Čak i kada niste trendseter, priznaćete da se toliko toga u našim životima menja da usvajamo nove stvari, nove trendove, a da toga često nismo ni svesni. Jedna od tih promena je i odnos prema starosti.

Počinjemo da uviđamo da boravak u domu za stare nije „kazna“, već postaje pitanje vitalnosti, a ne bolesti i nemoći. Bas iz tog razloga smo mi kao predstavnici omladine ovog grada i resili da im se posvetimo i barem jednom mesečno odvojimo vremena za njih jer njima to jako prija i usrećuje ih.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde