Naslovna Društvo Sotirovski o licitaciji stanova: Primedbe su od onih koji nisu uspele da...

Sotirovski o licitaciji stanova: Primedbe su od onih koji nisu uspele da kupe šta su želeli

0
PODELI
foto: GP018

Javna licitacija, na kojoj se prodavalo osam gradskih stanova, dve porodične zgrade i sedam garaža, održana je pre četiri dana, ali je i dalje tema razgovora. Mnogi učesnici licitacije su nezadovoljni organizacijom, a neki su tražili da se ona poništi, jer je preko 100 prijava u startu odbačeno.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da je stigao veliki broj primedbi, ali, kako ona smatra, to su primedbe nezadovoljnih učesnika licitacije, koji su nisu uspeli da kupe ono što su želeli, pa žele da okrive druge da je proces nezakonit.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Onog dana kad je bila licitacija bilo je dosta primedbi, međutim, kada sve to razlučite i kada se sa pravobraniocem i komisijom sretnete i kada idete od stavke do stavke, da li je zaista primedbi bilo ili su to primedbe onih koji tog dana nisu mogli da kupe ili nisu kupili ono što su želeli, pa je tog dana najlakše reći da radi protiv zakonito, ili da je kriminalac ili slično. Kada dobijete informaciju da je veliki broj koverti bio netačno adresiran, postoji uredba Vlade, u kojoj se tačno vidi kako se i šta piše na kovertama za licitacije i to je nažalost nešto što jedan broj građana nije ispoštovao i oni su automatski u startu bili odbačeni“, rekla je Sotirovski.

S obzirom na to da je broj odbačenih prijava premašio 100, građani su zahtevali da se licitacija ponovi, jer oglas očigledno nije bio jasan.

Ona dodaje da dva stana nisu prodata i da je Grad već zaradio više od procenjene vrednosti. Ti stanovi će se naći na ponovljenoj licitaciji.

„Procena imovine je rađena pre same licitacije, ukupna vrednost za stambene objekte i garaže i svega toga je oko 54 miliona. Mi smo sada bez prodaje dva stana postigli sumu od gotovo 60 miliona. Prevazišli smo početnu cenu, zaradili smo, što je najvažnije. Dva stana nisu prodata i oni će ići na ponovljenu licitaciju“, dodala je gradonačelnica Niša.

Sedam stanova je imalo komunalne i dugove za struju, u iznosima od oko osam hiljada dinara do više od pola miliona dinara. Ti dugovi su sada na teretu kupaca stanova.

Pobedničko rešenje za novu zgradu Muzeja grada Niša foto; Grad Niš

Jedna od ideja Grada je da se taj novac iskoristi za kupovinu parcele za muzej, čiju vrednost je Ministarstvo odbrane procenilo na 87 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde