Naslovna Društvo Prijem građana: Nišlije najviše muče muku s neasfaltiranim ulicama

Prijem građana: Nišlije najviše muče muku s neasfaltiranim ulicama

0
PODELI
Prijem građana foto: GP018

U jutarnjim časova gradonačelnica Niša i njeni saradnici primili su 30 Nišlija, koji su izložili svoje probleme. Problemi su se najčešće odnosili na infrastrukturna pitanja, pre svega na asfaltiranje ulica.

Jedan od 30 prijavljenih građana za sastanak sa gradonačelnicom Niša i njenim saradnicima je i Branislav Stevanović iz Ulice lipa u naselju Čalije. Naime, ta ulica, u kojoj stanuje preko 50 porodica, preko 30 godina čeka na asfalt.

Branislav Stevanović foto: GP018

„Problem sa tom ulicom, dužine oko 120 metara, je što je jedina neasfaltirana u tom delu. Sa gradonačelnicom smo dogovorili da uđe u proceduru. Bili su pravno-imovinski problemi, ali to smo rešili i sad je dat predlog da se uđe u proceduru izgradnje ulice. Preko 30 godina je ulica bez asfalta. Značiće puno, ima puno dece i unučića, stanuje tu preko 50 porodica“, rekao je Branislav.

Sličan problem imaju i meštani ulice Igora Stanojevića u Medoševcu. Pored nedostatka asfalta, Dragoljub Pejičić iz te ulice dodaje da u polovini ulice ne radi rasveta skoro pola godine. Rečeno mu je da očekuje poziv iz Opštine Crveni Krst, u kojoj se ta ulica i nalazi.

Pomoćnica gradonačelnice Niša Vladislava Ivković smatra da su ovi problemi građana najčešće rezultat brzog širenja grada.

Vladislava Ivković foto: GP018

„Još jedan prijem građana u Gradskoj kući pokazuje koliko se grad brzo širi, koliko je novih sugrađana u našem gradu i problemi su uglavnom vezani za komunalnu infrastrukturu. Ovakvi prijemi građana su naš pomak u ubrzanju gradnje, u angažovanju svih raspoloživih resursa, pre svega u širenju vodovodne i kanalizacione mreže. To jeste i prioritet u zahtevima građana na ovakvim prijemima“, izjavila je Vladislava Ivković.

Gradonačelnica Niša je kratko dodala da su građani zapravo oči i uši na terenu.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Grad se širi, grad je živi organizam a građani su naše oči i uši na terenu. Menjaju se trase saobraćaja, neko ima predlog da se zasadi neko zelenilo, da se promene mobilijari i tako dalje. Samo zajedno možemo da postignemo neki rezultat i da idemo napred“, poručila je Sotirovski.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde