Naslovna Društvo Niš i bugarski grad Vraca udruženo na konkursima Evropske unije za turizam

Niš i bugarski grad Vraca udruženo na konkursima Evropske unije za turizam

0
PODELI
Grad Niš i Grad Vrac foto: fb Dragana Sotirovski

Na sastanku između rukovodilaca Grada Niša i Grada Vraca, koji se nalazi na severozapadu Bugarske, dogovoren je zajednički nastup u oblasti turizma na konkursima kod fondova Evropske unije.

Gradonačelnica Niša izrazila je zadovoljstvo ovim dogovorom, koji će, prema njenim rečima, koristiti žiteljima oba grada.

Dragaa Sotirovski foto: fb Dragana Sotirovski

„Sastali smo se sa rukovodstvom bugarske opštine Vraca kako bismo dogovorili zajedničke projekte prekogranične saradnje za konkurs kod fondova Evropske unije. Sa gradonačelnikom Vrace Kalinom Kamenovim i njegovim saradnicima saglasili smo se da je zajednički nastup moguć u oblasti turizma i da ćemo kroz projekte afirmisati brojne turističke potencijale lokalnog kulturnog, istorijskog i prirodnog nasleđa koje oba grada imaju. Sa našim bugarskim partnerima nastavićemo razgovore kako bismo Evropi ponudili najbolje ideje, a žiteljima oba grada omogućili bolje sadržaje“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Oblast Vrace je bila naseljena u vreme antike. Tokom srednjeg veka ovde se razvilo bugarsko utvrđenje sa današnjim nazivom. Krajem 14. veka ovim područjem zagospodarili su Turci Osmanlije.

Godine 1878. grad je postao deo savremene bugarske države. Od tada grad se razvija u ‘evropskom duhu’. Danas u gradu živi oko 50.000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde