Naslovna Društvo Časopis „News Region“ Instituta regiona Evrope pisao o Nišu

Časopis „News Region“ Instituta regiona Evrope pisao o Nišu

0
PODELI
Grad Niš foto: fb Dragana Sotirovsi

U magazinu Instituta regiona Evrope „News Region“ predstavljen je grad Niš. U članku se, pored bogate istorije grada, govori i o Nišu kao novom članu mreže gradova Instituta regiona Evrope (IRE).

„Prestižni evropski časopis „NewsRegion – Magazin“ (Novosti iz regiona – Magazin) u najnovijem broju donosi članak o Nišu kao administrativnom centru i trećem po veličini gradu u Srbiji koji ima velike potencijale. Navodi se bogata istorija ali i ekonomski značaj Niša za jug Srbije. Pišući o Nišu kao novom članu Instituta regiona Evrope (IRE), citira se izjava predsednika IRE Franca Šausbergera, sa kojim sam nedavno predsedavala na sastanku Komiteta regiona u Briselu da će Grad Niš imati značajnu ulogu u toj organizaciji“, navodi se u objavi gradonačelnice Niša.

U tekstu se nalazi i izjava direktora IRE-a Franca Šausbergera.

„Niš će imati važnu ulogu u evropskoj mreži IRE-a. Zahvaljujem gradonačelnici Dragani Sotirovski i željno iščekujem dobru saradnju“, poručio je Šausberger.

Trenutno IRE mreža broji više od 160 regiona, gradova, opština, preduzeća i investitora, iz 23 zemlje Evrope. Broj članica konstantno se povećava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde