Naslovna Društvo Ulica Stojana Novakovića u centru grada dobiće novo ruho

Ulica Stojana Novakovića u centru grada dobiće novo ruho

0
PODELI
Radovi u Stojana Novakovića foto: GP018

Zamenom vodovodne mreže stare 50 godina, započeta je kompletna rekonstrukcija ulice Stojana Novakovića u centru grada. Nakon završetka radova na vodovodu, radnici Direkcije će urediti trotoare i samu ulicu, u kojoj su stanovnici često imali problema sa velikim brojem rupa.

Radovi na zameni azbestno-cementnih cevi su premašili polovinu, a generalna direktorka „Naissusa“ očekuje završetak radova za oko dve nedelje.

Tamara Milić foto: GP018

„Mreža je stara preko 50 godina, u pitanju je azbest-cement, i sada je došlo na red da se promeni. Trenutno smo završili 145 metara, a ostalo je još 100 metara mreže i 23 priključne veze. Završetak radova se očekuje za oko dve nedelje i onda se sa ove lokacije selimo u ulicu Majakovskog, koja je jedna od mnogo predstojećih ulica na teritoriji opštine Medijana, zatim Učitelj Tasina i kompletna rekonstrukcija Zetske“, rekla je Tamara Milić.

Nakon što radnici „Naissusa“ završe svoj deo posla, u ulici Stojana Novakovića će se naći mašine Direkcija za izgradnju, koja ima rok od 40 dana da završi uređenje trotoara i asfaltiranje ulice.

Zoran Prokić foto:
GP018

„Posle aktivnosti JKP „Naissus“ Direkcija će uraditi kompletnu rekonstrukciju ove ulice, kako saobraćajnice, tako i pešačkih staza i trotoara. Za oko 40 dana, kako je ugovorom definisano, uradićemo kompletnu obnovu, pešački deo behatonom, i ova ulica će dobiti lepši izgled“, kaže Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcija za izgradnju.

On dodaje da se njihovi radnici nalaze na oko 20 gradilišta u gradu i da će raditi i vikendom ako za to bude bilo potrebe.

Dušan Radivojević foto: GP018

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević navodi da je vrednost radova 9,65 miliona dinara i dodaje da, i pored toga što Grad sprovodi i projekat otpadnih voda čija je vrednost nešto preko 10 milijardi dinara, ulaže se i u komunalnu infrastrukturu u gradu.

Pohvalio je i radnike „Naissusa“, jer se i pored lošeg vremena prethodnih dana, drže dogovorene dinamike radova.

Očekuje se da uskoro ulica Vojvode Putnika konačno dobije završni sloj asfalta, sledi i rekonstrukcija Zetske, Učitelj Tasine i Majakovskog.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde