Naslovna Društvo Pošaljite vaše predloge za uslugu „Parkiraj i bicikliraj“

Pošaljite vaše predloge za uslugu „Parkiraj i bicikliraj“

0
PODELI

U nameri da podignemo svest građana o tome koliko je značajno očuvanje ekološkog sistema i koliko su izduvni gasovi automobila štetni po zdravlje svih nas, pre 4 godine uveli smo uslugu „Parkiraj i bicikliraj“, koja je zasad dostupna samo korisnicima posebnog parkirališta „Čair“.

Učestvovali smo u kampanjama poput „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“ i „Dan bez automobila“, koja se svake godine u septembru mesecu obeležava širom Evrope u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

Tokom 2022. godine postavili smo dve servisne stanice za bicikle, dok smo tokom prethodne 4 godine postavili značajan broj P-profila za parkiranje bicikala i mopeda, kako ljubitelji dvotočkaša ne bi svoja prevozna sredstva na dva točka vezivali za saobraćajne znake ili stubove javnog osvetljenja.

Svesni smo, kao društveno odgovorno preduzeće, a pogotovo kao javno komunalno preduzeće čija je osnovna delatnost iz domena saobraćaja, da je neophodno u Srbiji podsticati razvoj eko-mobilnosti, s obzirom na činjenicu da je na ulicama i našeg grada iz dana u dan sve više automobila.

Naše preduzeće je spremno da učini i korak dalje i proširi svoju ponudu kada je podsticanje razvoja biciklizma u Nišu u pitanju, i kako bi naši sugrađani, bar tokom toplijih meseci u godini, se, možda, više okrenuli ideji da je i odlazak na posao npr. biciklom i ekonomičnija i, još važnije, zdravija navika.

S tim u vezi, pozivamo građane da nam pošalju svoje predloge na temu: gde u gradu fale ili je poželjno da se postave P-profili za bicikle i mopede, i, naravno, ukoliko imaju još neku sugestiju u vezi sa ovom tematikom.

Predloge treba poslati na zvaničnu mejl adresu preduzeća: info@nisparking.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde