Naslovna Društvo Sotirovski o državnom Skupu: O pritisku čujem samo u novinama, sve je...

Sotirovski o državnom Skupu: O pritisku čujem samo u novinama, sve je na dobrovoljnoj bazi

0
PODELI
Dragana Sotirovski foto; GP018

O navodima da se veliki broj radnika u privatnim i javnim preduzeća pritiska da prisustvuje  26. maja u Beogradu, gradonačelnica Niša navodi da pritisaka nema, već da je sve na dobrovoljnoj bazi i da njoj niko nije prijavio takve slučajeve u Gradskoj upravi.

Dragana Sotirovski foto; GP018

„To je pokušaj bacanja prašine u oči nama koji smo na određenim pozicijama i svojevrstan pritisak svih onih koji su podneli taj papir u kojem nema najosnovnijih podataka za krivičnu prijavu. Nema protiv koga se podnosi krivična prijava, niti protiv koga je izvršen bilo kakav mobing, ni u kojoj ustanovi ili preduzeću je to urađeno. To je samo sakupljanje jeftinih političkih poena“, rekla je gradonačelnica i dodala da će Tužilaštvo uraditi svoj deo posla.

Ona je rekla da je to skup nade i budućnosti i istakla da se ne radi o političkom, već o državnom skupu. Gradonačelnica Niša veruje da će tog dana i veliki broj Nišlija biti u Beogradu, jer se time podržava zemlja u kojoj živimo.

Ona je pozvala sve one koji žele mir, stabilnost i nezavisnost da prisustvuju tom skupu, a sve na dobrovoljnoj bazi, uz poruku da je ovim pozivom možda i zloupotrebila govornicu.

Sotirovski dodaje da nema pritisaka na radnike da odu na skup, i da se ta reč čuje samo iz novinarskih usta, jer je sve na dobrovoljnoj bazi.

Dragana Sotirovski foto; GP018

„Do ovog trenutka se nijedan radnik Gradske uprave zvanično meni, kao gradonačelnici Niša, nije požalio da trpi bilo kakve pritiske. Činjenica je da smo mi ljude pozvali. Evo, ja koristim i ovu priliku da ih pozovem, ali sve je na dobrovoljnoj bazi. Ko želi da ide, slobodan je građanin Srbije, može da ode“, kaže gradonačelnica i dodaje da neće biti čudno ako kancelarija gradskih preduzeća budu prazne, jer neki radnici svakako ne dolaze na posao, ili prave velike pauze i ranije odlaze s posla.

„Kada bismo ovog trenutka krenuli do Gradske uprave, a sada je 12.30 sati, a nije 26. maj, šta mislite koliko bismo zatekli praznih kancelarija? Mnogo. To ne znači ništa. Ja sam upadala na blic četiri puta. Primetila sam ne samo da se zaposleni ne vrate sa pauze, nego se neko i ne pojavljuje na posao, a kafići prekoputa Skupštine grada su i te kako puni“, rekla je Sotirovski na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj kući.

Dodaje da je puno zloupotrebe u javnom sektoru po pitanju vođenja radnog vremena.

„Zloupotrebe po pitanju radnog vremena u javnom sektoru ima. Imamo jednog načelnika koji je pokušao da svoje zaposlene uvede u red sa radnim vremenom, onda su podneli prijavu za mobing, a on je samo tražio da ljudi dolaze na posao i izveštaje šta oni rade tokom mesec dana“, rekla je Sotirovski i dodala da je ona odgovorna za to.

foto Narodno pozorište Niš

Zbog mitinga će biti pomerena i premijera opere u Narodnom pozorištu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde