Naslovna Sve vesti Niš Prolećna evropska nedelja testiranja na HIV

Prolećna evropska nedelja testiranja na HIV

0
PODELI
Prolećnu evropsku nedelju testiranja na HIV koja traje od 15. do 22. maja. Za sve dodatne informacije, izjave i gostovanja, stojimo na raspolaganju.

„U toku je Prolećna evropska nedelja testiranja, kada se ističe važnost testiranja na HIV, sa ciljem da sve osobe postanu svesne svog rizika, načinima prevencije i da saznaju svoj HIV status.

Rano otkrivanje i lečenje savremenom anti-HIV terapijom osobama sa HIV-om pruža neskraćen i kvalitetan život, zdravo potomstvo i onemogućava prenos virusa seksualnim putem.

Savetuje se da svako ko ja imao seks bez kondoma sa osobom nepoznatog HIV statusa treba da se testira. U Srbiji je savetovanje i testiranje na HIV besplatno i anonimno i može se obaviti tokom čitave godine u Zavodima i Institutima za javno zdravlje.
Tokom Prolećne evropske nedelje testiranja, svi građani mogu to obaviti besplatno i anonimno, bez zakazivanja i u Udruženju Potent u:
Nišu, 19. maja od 12h do 16h u mobilnoj zdravstvenoj jedinici ispred Naučno tehnološkog parka u ulici Aleksandra Medvedeva bb. i 22. maja od 14h do 18h u Nacionalnom centru za seksualno i reproduktivno zdravlje POTENT u ulici Stevana Nemanje 69.Testiranje u POTENT-u je bezbolno i pouzdano a rezultat testa je gotov za 15 minuta“.
Akcije testiranja se obavljaju u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Niš i Naučno-tehnološkim parkom u Nišu, a sprovodi Nacionalni centar za seksualno i reproduktivno zdravlje POTENT.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde