Naslovna Društvo Sotirovski: Formiran Savet za bezbednost i posebno telo za smanjenje nasilja u...

Sotirovski: Formiran Savet za bezbednost i posebno telo za smanjenje nasilja u školama

0
PODELI

Nakon tragedije u beogradskoj osnovnoj školi grad Niš odlučio je da formira Savet za bezbednost, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, što je danas i učinjeno.

Formirali smo Savet za bezbednost i posebno telo za smanjenje nasilja u školama. U rad Saveta uključili smo sve koji mogu da doprinesu da svi naši đaci budu bezbedni, od psihologa, inspekcija, roditelja i učenika do policije. Otvorili smo sos telefone za besplatnu podršku i savete deci i roditeljima, pri Sigurnoj kući od 8 do 20 sati 063/233-85-90, i u Domu zdravlja od 7 do 20 sati za decu školskog uzrasta 018/503-696, a predškolskog uzrasta 018/503-579“ – rekla je Sotirovski.

Savet čine i lokalni Ombudsman grada Niša, predstavnici policije, BIA, ustanova socijalne zaštite, gradski većnici za obrazovanje i za vanredne situacije, predstavnici republičke i gradske prosvetne inspekcije, predstavnici Školske uprave u Nišu, Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove kao i Saveta roditelja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde