Naslovna Kultura Festival fantastike „Vračevi i mačevi 2023“

Festival fantastike „Vračevi i mačevi 2023“

0
PODELI

U organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike “Ordo DrakoNiš” i Niškog kulturnog centra, od 12. do 14. maja u prostorijama NКC-a biće održan peti Festival fantastike sa podnaslovom “Vračevi i mačevi”.

Sve posetioce očekuje bogat program i, po prvi put od kada postoji Festival, gosti iz inostranstva: svetska zvezda epske fantastike Piter V. Bret iz Njujorka (SAD) i dobitnik nagrade “Artur Кlark”, britanski pisac naučne fantastike Adrian Čajkovski. Takođe, u NКC-u biće otvorena i izložba “Fantastični Bob” legendarnog srpskog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića.


Među predavačima će se naći i tolkinist Marko Vasić, Vlada Gašić i dr Dejan Ognjanović koji će pokriti teme Tolkinovog opusa, naučne fantastike i viktorijanskog horora, dok će se Milica Vlajčić pozabaviti temom cosplay-a i kreativnom radionicom. Izuzetno bogat program upotpuniće dodela festivalskih nagrada “Minas Edel” za doprinos fantastici, filmovi iznenađenja, PAB kviz, Bazar fantastike i kutak društvenih igara. Festival će, tradicionalno, otvoriti niški pisac Miloš Petković, umetnički direktor Festivala.
Predsednik udruženja Boban Vučković i direktor NКC-a Srđan Savić najavljuju da je ulaz na Festival i programe besplatan i da se, po prvi put, očekuju i posetioci iz inostranstva.


Prijatelji koji su podržali ovu lepu priču su Niška pivara, izdavačka kuća Laguna, Pozorište lutaka iz Niša, Rotari klub “Кonstantin Veliki” Niš itd…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde