Naslovna Društvo Grad Niš formira Savet za bezbednost u Gradu

Grad Niš formira Savet za bezbednost u Gradu

0
PODELI
Gradska kuća foto: GP018

Gradonačelnica Niša je najavila da Grad već sutra formira Savet za bezbednost, koji će pored pripadnika policije uključivati i više gradskih institucija iz domena socijalne podrške i pomoći. Biće otvoren i poseban telefon za stručnu pomoć.

Dragana Sotirovski foto; GP018

„Već od sutra ćemo na nivou grada formirati Savet za bezbednost, biće tu i pripadnika policije i naših institucija, poput Centra za socijalni rad, Sigurne kuće, Doma zdravlja, mnogih prihvatilišta i pre svega Savetovališta za mlade. Otvorićemo i poseban telefon za ljude koji smatraju da im treba stručna pomoć. Sastajaćemo se vrlo često, pre svega da ohrabrimo direktore, nastavnike i roditelje i njihovu decu“, rekla je Dragana Sotirovski.

Njen utisak je da direktori osnovnih škola pokušavaju da sakriju vršnjačko nasilje umesto da javno progovore i ukažu na problem.

„Mislim da to ne treba kao društvo da dozvoljavamo, mislim da psiholozi, pedagozi i stručna javnost treba maksimalno da se uključi. Sve ono što struka smatra vršnjačkim nasiljem da predupredimo, da ne dolazi do ovakvih stvari i kada se dogodi ovakva tragedija da se pitamo da li je bilo vršnjačkog nasilja ili ne. Definitivno bi trebalo nešto menjati, da li u vaspitanju dece, da li u odnosu prema deci. Utisak kao roditelja je da smo možda svojoj deci previše dozvolili i da nam se ovo vraća kao bumerang“, dodala je Sotirovski.

Nije propustila priliku da optuži opoziciju da koristi ovu tragediju da se obračuna sa vlašću.

„Nema ovo nikakve vize ni sa sistemom ni sa vlašću. Nažalost, opozicija ovih dana koristi ovu nesreću da optuži vlast i sistem za dva masovna ubistva, što zaista nema nikakve veze ni sa sistemom ni sa vlašću. To je njihovo lice, da na tragediji nekih ljudi pokažu svoje lice“, zaključuje Sotirovski uz poruku da je najvažnije da se ukazuje na probleme i da se oni prijavljuju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde