Naslovna Kultura Pomera se premijera predstave „Seme“: „Ovo je poslednji trenutak da se vratimo...

Pomera se premijera predstave „Seme“: „Ovo je poslednji trenutak da se vratimo normalnim vrednostima“

0
PODELI

Premijera predstave „Seme“ po tekstu i u režiji Miroljuba Nedovića Rikija bila je planirana da se održi sutra 5. maja. Međutim, zbog tragičnog stradanja osam učenika i čuvara u osnovnoj školi na Vračaru i proglašenja dana žalosti, premijera će biti pomerena za 9. maj, a prva repriza će biti 10. maja.

Ova predstava je svojevrsna proslava 40-godišnjeg rada u pozorištu Miroljuba Rikija Nedovića, koji potpisuje i tekst i režiju ove drame. Zbog jučerašnjeg događaja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Riki nije želeo da govori puno o predstavi.

„Žao mi je što u ovakvoj situaciji pravimo konferenciju, gde bi trebalo da govorim o predstavi i proslavi dobrog rada. Sve što sam hteo da pričam sve pada u vodu. Hteo sam da pričam o radostima igre sa ovom ekipom, o radosti stvaranja predstave, ali ostavićemo to za neku drugu priliku“, rekao je Miroljub Riki Nedović.

Riki Nedović,foto:gp018

Ispred Narodnog pozorišta u Nišu saučešće porodicama i školi uputio je direktor pozorišta Spasoje Ž. Milovanović.

„Nadamo se da će sve ove podele i agresije nakon ovoga utihnuti i da će uzajamno uvažavanje i poštovanje suprotnosti, drugačijeg stava i mišljenja postati svakodnevna komunikacija. Sve ono što nam se poslednjih 15, 20 godina gomila u društvu je za posledicu imalo ovo što nam se juče dogodilo. Iskreno se nadam da je to poslednji trenutak da se unormalimo i vratimo normalnim vrednosti, uvažavanje drugog čoveka, njegovog mišljenja i stava i nada da taj njegov drugačiji stav i mišljenje ima isti cilj a to je da svima bude bolje. Ako nemamo to, mislim da ćemo biti svedoci sličnih događaja kao jučerašnjeg, a onda smo kao društvo potpuno ugasili“, poručio je Spasoje Ž. Milovanović.

Spasoje Ž. Milovanović,foto:gp018

Premijera predstave „Seme“, koja je bila zakazana za 5. maj biće održana 9. maja i važiće karte koje su kupljene za prvobitni datum. Ulaznice koje su bile predviđene za današnju pretpremijeru moći će da se iskoriste 10. maja kada je zakazana prva repriza predstave.

Ivana Nedović,foto:gp018

Predstava „Seme“ se izvodu po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića, a u ovoj drami igraju sledeći glumci: Danilo Petrović, Katarina Mitić, Miroslav Jović, Ivana Nedović, Stefan Mladenović, Nađa Nedović, Marjan Todorović, Dragiša Veljković, Miloš Cvetković, Aleksandar Stevanović, Vesna Josipović, Natalija Jović, Marko Radojević i Dejan Gocić.

Kostimograf predstave je Dejan Gocić, a scenograf je Katarina Pavlović. Za muziku je zadužen Borko Mladenović, a lektor je Nataša Ilić.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde