Naslovna Društvo Opština Crveni Krst podržaće pooštravanje kontrole vlasnika oružja i streljana

Opština Crveni Krst podržaće pooštravanje kontrole vlasnika oružja i streljana

0
PODELI

Predsednik niške Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović sazvao je vanrednu sednicu Veća na kojoj je odlučeno da se podrže mere koje je predsednik Srbije predložio.

Sednica Veća Gradske opštine Crveni Krst je počela minutom ćutanja, čime je odata počast stradalima u pucnjavi u školi na Vračaru.

„Po pitanju obrazovanja, kao jednog od stubova našeg društva, najverovatnije će morati da se uradi nešto što pre. Ovakvi događaji ne bi smeli više da se ponove. Uvek smo pričali da je sintagma, nešto zajedničko, u 20. veku bio novac, u 21. veku je sintagma brze informacije. Naš zajednički zaključak je da naši adolescenti, naši školarci, previše prihvataju, i to negativne, informacije, što dovodi do povećanja vršnjačke delinkvencije u našem društvu“, rekao je predsednik GO Crveni Krst.

Miroslav Milutinović, foto:gp018

Na dnevnom redu vanredne sednice Veća našla se jedna tačka dnevnog reda, koja je usvojena. Opština Crveni Krst je podržala deset mera koje je predsednik Republike predložio u cilju bolje kontrole oružja, rada streljana, vlasnika oružja, ali i smanjenja granice za krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina.

Milutinović je najavio da će Opština održati sastanak sa svim direktorima škola, na kojima će prisustvovati i policija. Na tim sastancima će se razgovarati o problemima i o tome kako lokalna samouprava može da pomogne, kako se ovakvi događaji ne bi ponovili.

U Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru učenik sedmog razreda vatrenim oružjem je usmrtio osmoro učenika i čuvara škole, a nekoliko osoba ranio, od kojih su neki u teškom stanju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde