Naslovna Kultura U SUSRET BELDOCSU – BELDOCS EHO

U SUSRET BELDOCSU – BELDOCS EHO

0
PODELI

Turneja Beldocs festivala pod nazivom Beldocs Eho se održava od 2011. godine, kroz koju Beldocs nastavlja da kvalitetnim i atraktivnim programom izgrađuje i edukuje svoju publiku širom Srbije, nudeći sem domaće i bogatu međunarodnu selekciju.

U susret novom izdanju Beldocsa od 10-17. maja 2023. godine, turneja ovog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma predstaviće 8 najznačajnijih filmova iz programa dva prethodna izdanja festivala, 2021. i 2022. godine.  Publika će biti u prilici da pogleda zanimljiv izbor dugometražnih dokumentarnih filmova iz celog sveta, nagrađenih na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

Mala sala NKC-a

Ulaz besplatan

Sreda, 3. maj

19,00 Novo Jevanđelje / The New Gospel, Milo Rau, Nemačka, Švajcarska, Italija, 2020, 107’

 U Materi na jugu Italije, gradu u kome su Pazolini i Gibson snimili svoje legendarne filmove o Isusovom životu, Milo Rau i politički aktivista Ivan Sagnet zajedno stvaraju biblijsku priču koja bi teško mogla biti aktuelnija, s obzirom na izbegličku krizu u Evropi i svetski pokret Crni životi su važni. Manifest o solidarnosti sa najsiromašnijima i o pobuni za humaniji svet.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xfj-QMPhfzE&t=1s

Beldocs stranica:https://www.beldocs.rs/product/novo-jevandjelje/

21,00 Krtica / The Mole, Mads Brügger, Danska, Norveška, 2020, 120’

Istiniti špijunski triler o penzionisanom kuvaru iz Danske i njegovom dvostrukom životu koji vodi kao tajni agent. Zajedno sa pomoćnikom, bivšim dilerom kokaina za džet-set, krtica se infiltrira u jednu od najbrutalnijih svetskih diktatura, onu u Severnoj Koreji. Filmska ekipa će više od deset godina imati pristup srcu internacionalne kriminalne mreže. Ali koliko dugo mogu da guraju kovertu pre nego što se zamka zatvori?

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QQKNsehJWi8

Beldocs stranica: https://www.beldocs.rs/product/krtica/

Četvrtak, 4. maj

19,00 Nešto prelepo što preostane / Beautiful Something Left Behind, Katrine Philp, Danska, 2020, 88’

Zajednica ”Dobre tuge” u Nju Džerziju usredsređuje se na holistički pristup žalosti, gde deca mogu da se prepuste gnevu u “vulkanskoj sobi” ili da se oproste od mede pacijenta koji umire u “bolničkoj sobi”. U toku godinu dana, približavamo se Kimi, Nikiju, Piteru, Nori, Nolanu i Mikejli zajedno sa njihovom stalnom saputnicom – tugom, dok dolaze na svoje nedeljne sastanke grupe u ”Dobroj tugi”, obavljaju male rituale da bi se sećali svojih voljenih i nastavili sa svakodnevnim životnim aktivnostima.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ny4CZxpZIQE

Beldocs stranica:https://www.beldocs.rs/product/nesto-prelepo-sto-preostane/

21,00 F@ck This Job, Vera Krichevskaya — Nemačka, VelikaBritanija, 2021, 104′

Ubrzana slika turbulentnog uspona i pada ruskog TV kanala Dožd. Film nas vodi kroz priču o njegovoj osnivačici Nataši i sve većoj državnoj represiji sa kojom se ta televizija suočava. Postavlja se pitanje: šta ona da radi sa uspešnim TV kanalom sada kada dovodi u opasnost živote svojih kolega?

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=OvtPE2DAaE4

Beldocs stranica:https://www.beldocs.rs/product/jbes-ovaj-posao/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde