Naslovna Društvo GO Pantelej: Akcija čišćenja izletišta

GO Pantelej: Akcija čišćenja izletišta

0
PODELI

U susret predstojećim prvomajskim praznicima, Gradska opština Pantelej sprovela je ustaljenu akciju sređivanja popularnih izletišta na svom području – u širem kompleksu Čegra i na Кameničkom visu, koja su spremna za mnogobrojne izletnike koji višednevni odmor tokom neradnih dana nameravaju da provedu u prirodi, u najbližoj okolini Niša.

U akciji su volonterski učestvovali opštinski funkcioneri i zaposleni, uz logističku podršku sektorskih ekipa JКP Medijana. U skladu sa prognoziranim vremenskim uslovima, veliki priliv izletnika očekuje se već tokom vikenda i tradicionalno za „prvomajski uranak“, na prvi dan praznika rada kada se na Кameničkom visu okuplja najveći broj ljudi.

Za zainteresovane posetioce Кameničkog visa, na dan 1.maja, Gradska opština Pantelej, kao i svih proteklih godina, obezbedila je besplatan prevoz do ovog popularnog izletišta.

U skladu sa ustaljenom praksom iz prethodnih godina autobus bi prevozio izletnike na relaciji: polazak sa stajališta kod Učiteljskog doma, sa usputnim stanicama u Jagodin mali i ul.Кosovke devojke, preko Vinika i sela Кamenica do parkinga na izletištu Кamenički vis, po sledećem režimu :
-polasci sa stajališta kod Učiteljskog doma prema Кameničkom visu, na svaki neparni sat, počev od 07,00 do 19,00
-povratak sa Кameničkog visa, na svaki parni sat, počev od 08,00 do 20,00.

Povodom očekivanih masovnijih okupljanja na ovim izletištima apeluje se na odgovoran odnos izletnika prema prirodi i uređenim izletničkim prostorima. To se prvenstveno odnosi na strogu zabranu paljenja vatre u šumi, s obzirom da postoje predviđena i uređena mesta za roštiljanje i korišćenje vatre u kontrolisanim uslovima, kao i na obavezu posetilaca da za sobom pokupe izletnički otpad i odlože u postavljene posude i kontejnere koje će JКP Medijana tih dana intenzivnije prazniti.


U cilju očuvanja prirode i postojećeg izletničkog mobilijara, koji su učestalo na meti vandala, tokom vikenda i u dane praznika, ove prostore kontrolisaće komunalna policija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde