Naslovna Društvo Oni su budućnost Niša: Uručene stipendije talentovanim učenicima i studentima

Oni su budućnost Niša: Uručene stipendije talentovanim učenicima i studentima

0
PODELI

Učenicima niških srednjih škola i studentima na Univerzitetu u Nišu uručeni su Ugovori o stipendiranju. Njima je na platou ispred Gradske kuće Ugovore uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, uz obećanje da će od naredne školske godine gradski prevoz za srednjoškolce biti besplatan.

Oko 120 učenika i studenata će već od danas dobiti stipendije za prva četiri meseca u godini u iznosu od 6.800 dinara, a onda će svakog meseca do kraja godine primati stipendije na mesečnom nivou.

Želim da vam kažem jedno veliko hvala, ne samo zato što ste talentovani, to su vam mama i tata dali, već zato što gde god da se takmičite vaši rezultati pokazuju da na jedan poseban način predstavljate, pre svega vas same, vaše roditelje, škole, ali i grad Niš. Ova novčana pomoć, koja se stipendija, ne treba da vam u pravom reči bude pomoć u novcu, već jedan motiv da taj talenat koji imate nastavite da negujete“, poručila je gradonačelnica.

Dragana Sotirovski,foto:gp018

Ona je poručila srednjoškolcima da fakultete upišu u Nišu, ali ako ipak upišu u nekom drugom gradu, Niš ih čeka otvorenih ruku. Najavila je i da će od sledeće školske godine Grad subvencionisati gradski prevoz za srednjoškolce.

Stipendiju za svoje uspehe je dobila Lana Danković, učenica prve godine gimnazije „Bora Stanković“.

Ovo je definitivno veliki podsticaj za dalje uspehe i želja da još više radimo, kako za sebe da to budu veliki uspesi, da ja budem ponosna na to, kako i moji roditelji“, rekla je Lana.

Lana Danković,foto:gp018

Ova gimnazija može da se pohvali velikim brojem učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Među njima je i učenik treće godine Jovan Zdravković, koji učestvuje na takmičenjima iz biologije još od petog razreda, sa velikim uspehom.

Novac dođe i prođe, po meni je najbitnija ta satisfakcija koju dobijamo od Grada u vidu neke nagrade, što može da ima pozitivan uticaj na nekoga da predstavlja svoj grad“, rekao je Jovan.

Jovan Zdravković,foto:gp018

On i ove godine učestvuje na republičkom školskom takmičenju, ali i na republičkom takmičenju koje organizuje Regionalni centar za talente, gde je Jovan prošle godine osvojio treće mesto.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde