Naslovna Društvo Rukovodstvo Opštine Crveni Krst darovalo prvu bebu proleća Idu

Rukovodstvo Opštine Crveni Krst darovalo prvu bebu proleća Idu

0
PODELI

Već devetu godinu zaredom Opština Crveni Krst daruje prvu bebu koja se rodila s dolaskom proleća. Predsednik ove opštine Miroslav Milutinović sa svojim saradnicima je posetio porodicu Jovanović i uručio im 100.000 dinara pomoći, a beba Ida je darovana zlatnikom cara Konstantina.

„Gradska opština Crveni Krst posebno neguje naše stare običaje i ovoga puta od tih običaja smo proslavili susretanje zima i proleće, kada je sunce kao simbol života. Uvek imamo jednu od osnovnih škola na teritoriji opštine Crveni Krst koja je domaćin, družimo se sa školarcima, oni prave priredbu i onda zasadimo jedno drvo života. Pored toga rukovodstvo Gradske opštine Crveni Krst je i odlučilo da beba, koja se prva rodi u proleće, dobije i 100.000 dinara pomoći Gradske opštine Crveni Krst, za opremu za bebu. Simbolično dodeljujemo zlatnik cara Konstantina, ovog puta za našu malu princezu Idu“, poručio je predsednik Opštine Crveni Krst.

Miroslav Milutinović,foto:gp018

On je dodao da Opština pospešuje povećanje nataliteta kroz pomoć samohranim majkama i majkama sa troje ili više dece.

„Svaka pomoć znači, pogotovo novčana, mislim da ćemo pametno da iskoristimo novac koji smo dobili i zahvaljujemo se Opštini Crveni Krst“, rekla je majka Jovana Veljković.

Jovana Veljković,foto:gp018

Ida, koja se rodila 22. marta, ima i stariju sestru, s kojom se, prema rečima majke, dobro slaže. Majci je uručena i radosnica, ali i slatkiši za Idinu stariju sestru.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde