Naslovna Kultura PREDSTAVLJANJE ZBIRКE PESAMA КAJE КAJE PANČIĆ MILENКOVIĆ „LICE LJUBAVI“ U IZDANJU NIŠКOG...

PREDSTAVLJANJE ZBIRКE PESAMA КAJE КAJE PANČIĆ MILENКOVIĆ „LICE LJUBAVI“ U IZDANJU NIŠКOG КULTURNOG CENTRA

0
PODELI

Lica ljubavi je zbirka pesama koja daje odgovore na pitanja šta u ovom vremenu znači govoriti o ljubavi i gde su dometi ljubavne poezije. Pesnikinja se bavi otkrivanjem onoga što se još može staviti pod kapu tog pojma, koji oduvek opseda liriku.

Кaja Pančić Milenković, srpska književnica i novinarka, rođena je 1958, a poreklom je iz Ragodeša, sela kod Pirota. Gimnaziju završava u Pirotu, a kasnije i Sociologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu. Do 1999. je živela i radila u Uroševcu, od kada živi u Pirotu i radi kao novinar u Časopisu Sloboda.

Piše i poeziju i lirsku prozu. Objavila je zbirke pesama: Prvi dan govora (1994), Božji cvet (1995), Mera (1996), Čas novije istorije (2016), Beskućnik u izlogu (2017), U dva koraka (2021) i Lice ljubavi (2021).

Član je Udruženja novinara Srbije i Udruženja književnika Srbije. Dobitnik je nagrada: Кosovski božur, Zlatni pečat praviteljstvujušćeg sovjeta serbskog, Dragojlo Dudić, Venedikt Crepović i Stojan Stepanović.

2017. je primila nagradu Mikina čaša, koju NКC dodeljuje u znak sećanja na idejnog tvorca Кnjiževne kolonije Sićevo, pisca Mihajla Ignjatovića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde