Naslovna Kultura Sadejstvo muzike, ljubavi i vina Predstavljanje knjige Aleksandra Tokovića „Sećanja i ljubavi“...

Sadejstvo muzike, ljubavi i vina Predstavljanje knjige Aleksandra Tokovića „Sećanja i ljubavi“ četvrtak, 20. april 2023.

0
PODELI

Кarijera kantautora Aleksandra Tokovića traje duže od četrdeset godina, a muzika je ta koja mu je otvarala sva vrata u životu i upotpunjavala život i poslove kojima se bavio. Jedan od najznačajnijih momenata u njegovoj karijeri je izdavanje samostalnog albuma Sećanja i ljubavi 2001.

Sarađivao je sa mnogim poznatim muzičkim imenima, među kojima su i Boba Stefanović, Miki Jevremović, Arsen Dedić, Miladin Šobić, Leo Martin, Кornelije Кovač, Zvonko Bogdan… Ova i mnoga druga imena iz sveta muzike učestvovala su na Festivalima Ljubavi i vina, čiji je on osnivač. Ovog puta, u programu će učestvovati i Bane Jovanović, interpretator zabavnih melodija iz Niša, Spomenka Đokić Кrstić, „Lutajuća srca” (vokal) i Bora Jović, Vinski podrum Malča.

Godine 2004, Aleksandar postaje i član je Viteškog reda Arena Zabatkiensis, a njegova pesma Himna ljubavi i vina ga je kvalifikovala za prijem u taj Vinski red. Nakon toga, kao umetniku koji je bio poznat po imidžu ljubavi i vina, usledili su i pozivi drugih vinarija, sve od Vršca, pa do Vlasotinca.

Ova knjiga je dar svima koji vole i večno žive. Svako će u njoj naći deo sebe i kroz slike, reči, zvuke i stihove se vraaćati u zelenu dolinu mladosti. A Tokovićeve pesme govore o vinu, ljudima i događajima.“ (Tatjana Milenković, urednik Naučno-popularnog i obrazovnog programa u NКC-u)

Promocija će biti održana u četvrtak 20. aprila od 18h u maloj sali NKC-a

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde