Naslovna Društvo Niš će dobiti još 16 komunalnih milicionara

Niš će dobiti još 16 komunalnih milicionara

0
PODELI

Gradonačelnica Niša saopštila je da Grad Niš radi na povećanju broja komunalnih milicionara u gradu. Pored pet milicionara koji su u prethodnih godinu dana stupili na posao, čeka se saglasnost komisije za još njih 16.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

„Najbitnije je da se kadrovski opremamo, u smislu da dobijemo veći broj komunalnih milicionera, kako bismo mogli da opslužujemo ceo grad. Naša ideja je da sada, pošto smo u poslednjih godinu dana primili pet komunalnih milicionara, dobijemo saglasnost od vladine komisije za još 16 ljudi. Mislim da će to u ovom trenutku biti dovoljno, sa već postojećim kadrom, koji ćemo da opremamo. Opremili smo ih već službenim automobilima, neophodno je da imaju i određenu opremu, kako bi mogli da mere buku, i da zajedno sa komunalnim inspekcijama naših pet gradskih opština prionemo na posao“, poručila je Dragana Sotirovski.

Ona dodaje da je kadrovska politika jako važna, kako bi se tim komunalnih milicionara, koji moraju da prođu neophodnu obuku, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, kompletirao u što kraćem roku.

Danas se obeležava Međunarodni dan zaštite od buke, a niška Komunalna milicija još uvek nije nabavila merače za nivo buke, već samo delimičnu opremu.

Najveći broj pritužbi građana Niša Komunalnoj miliciji odnosi se upravo na buku. Glasna muzika i radno vreme ugostiteljskih objekata najviše im smetaju u noćnim časovima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde