Naslovna Društvo Diligent Software i Lokalna fondacija Niš u ekološkoj akciji čišćenja za Dan...

Diligent Software i Lokalna fondacija Niš u ekološkoj akciji čišćenja za Dan planete Zemlje

0
PODELI

U subotu, 22. aprila obeležava se Dan planete Zemlje, što je idealna prilika da se podsetimo koliko nam je planeta značajna. Tim povodom, sa željom da grad Niš i okruženje učini čistijim i prijatnijim za svakodnevicu, niška IT kompanija Diligent Software u saradnji sa Lokalnom fondacijom Niš (LFN) organizuje akciju sakupljanja otpada.

Početak događaja je u 10 sati, a čišćenje će se organizovati na lokaciji pored keja od DIS-a do Vrežinskog mosta.

Očuvanje planete zemlje i zaštita životne sredine su razlog za ovu inicijativu koju pokreću zaposleni Diligent-a kako bi svojim primerom podstakli zajednicu na društveno odgovorno ponašanje.

U akciji će učestvovati zaposleni kompanije Diligent Software kao i predstavnici LFN. Subotnje prepodne će biti posvećeno predanom prikupljanju otpada pored reke, druženju, a potom i odlaganju smeća u prostor za reciklažu.

Ideja je da se što više zainteresovanih kolega pridruži akciji kako bismo odgovornim ponašanjem pokazali spremnost da pozitivno utičemo, kako na okolinu tako i na zajednicu. Kao deo industrije koja se sve više razvija i sve popularnija je među mlađim naraštajima, naša je odgovornost da menjamo sve(s)t i podstičemo pozitivne i značajne promene.” navodi Emilija Stojilković, marketing menadžer u Diligent-u.

Ovakve inicijative su od velikog značaja za grad Niš i zaštitu životne sredine. Sakupljanje smeća i ambalaža doprinosi očuvanju reka i prirode, recikliranje smanjuje zagađenost, a učešće u akcijama doprinosi širenju svesti društva.

Diligent Software je kompanija osnovana u Nišu 2020. godine, a bavi se izradom softverskih rešenja i aplikacija u zdravstvenoj i finansijskoj industriji. Broji 100 zaposlenih na teritoriji Srbije, ali i u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde