Naslovna Društvo Niš će dobiti Omladinski centar: Učiteljski dom postaje mesto za mlade

Niš će dobiti Omladinski centar: Učiteljski dom postaje mesto za mlade

0
PODELI
Omladinski centar foto; ni.rs

Prostor Učiteljskog doma biće opremljen i rekonstruisan, uz podršku Ministarstva turizma i omladine, koje je za to izdvojilo 95 miliona dinara. Projekat bi trebalo da bude realizovan u narednih deset meseci.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Ministarstvo omladine i sporta podržaće nas sa 95 miliona dinara. Biće na mestu današnjeg Učiteljskog doma koji ćemo rekonstruisati i opremiti kako bi bio predat na korišćenje mladim Nišlijama“, navodi se u objavi gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Ugovor o dodeli sredstava potpisali su ministar turizma i omladine Husein Memić i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović. Ugovorom je predviđeno da projekat bude realizovan u narednih deset meseci. Omladinski centar biće otvoren posle rekonstrukcije zgrade i opremanja na mestu sadašnjeg Učiteljskog doma

Omladinski centar će nakon rekonstrukcije imati i kongresnu salu koju će mladi moći da koriste za niz svojih aktivnosti, kao što je rad dramske sekcije ali i da je koriste za priredbe pa i održavanje većih skupova. Biće to jedinstvena sala tog tipa kakvu mladi Niša do sada nisu imali.

Mario Cekić/KZM Niš/foto:gp018

„Ovaj centar će predstavljati jedinstven prostor u jugoistočnoj Srbiji. Kongresna sala će se koristiti i za održavanje velikog broja obuka, seminara, kao i konferencija. Pravi prostor za mlade ljude“, kaže Mario Cekić ispred Kancelarije za mlade Grada Niša i dodaje:

„Drago mi je da je država prepoznala višegodišnje napore Grada za unapređenje položaja mladih ljudi. Pored Niša još tri grada u Srbiji dobiće omladinske centre i to je sjajna prilika da omladina iz Niša lakše sarađuje sa mladima iz drugih krajeva Srbije“.

Lazar Petrović ispred Kancelarije za mlade Grada Niša dodaje da će ovo biti mesto na kome će se okupljati svi mladi ljudi.

„U omladinskom centru, koji se nalazi u zgradi Učiteljskog doma, biće i nova kongresna dvorana, novi pres centar, dobro opremljene prostorije. Nadamo se da će ovo mesto postati centar dešavanja omladinskog aktivizma i omladinske politike u našem gradu“, istakao je Petrović.

Niš će posle Novog Sada biti jedini grad u Srbiji koji će dobiti centar za mlade starosti od 12 do 30 godina, navodi se na sajtu Grada.

Osim Niša, Omladinske centre dobiće i Subotica, Sombor i Novi Pazar, za šta je Ministarstvo turizma i omladine izdvojilo ukupno 180 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde