Naslovna Sve vesti Niš Niški fakultet sporta obeležava “Plavu nedelju”

Niški fakultet sporta obeležava “Plavu nedelju”

0
PODELI

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (FSFV) se priključio obeležavanju „Plave nedelje“ – svetskenedelje podizanja svesti o autizmu.

Tokom tekuće „Plave nedelje“, već nekoliko godina, FSFV organizuje druženje sa mnogim udruženjima koja okupljaju decu i mlade sa autizmom (Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Organizacija Dan, Akord Media), ali i sa ostalim oblicima smetnji u razvoju.

Foto:Bojan Jorgić

Na studijskom programu osnovnih akademskih studija – fizičko vaspitanje i sport, u okviru predmeta Adaptirana fizička aktivnost , studenti imaju praktičnu nastavu instruktaže fizičkog vežbanja sa decom autističnog spektra poremećaja. Reč je o nastavi koju je jako složeno organizovati, ali je i veoma korisno praktično iskustvo za buduće profesore sporta i fizičkog vaspitanja.

Foto:Bojan Jorgić

„Autizam ne traje samo tokom aprila meseca, ne samo tokom Plave nedelje. On traje čitavu godinu. Zato, kao i tokom godine, danas Plavu nedelju obeležavamo radno. Razlika je u tome što smo se na kraju današnjeg vežbanja družili, deca, njihovi roditelji, studenti i mi nastavnici.“ – rekao je prof. dr Bojan Jorgić, profesor nekoliko predmeta iz oblasti fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde