Naslovna Društvo Opština Palilula povećava sredstva za sportska i kulturna udruženja

Opština Palilula povećava sredstva za sportska i kulturna udruženja

0
PODELI
Sednica Opština Palilula foto: GP018

Na dnevnom redu 21. sednice Skupštine Opštine Palilula našla se tačka o rebalansu budžeta. Razlog je konkurisanje velikog broja udruženja za sredstva iz Opštine Palilula, koja nije predvidela sredstva za te namene.

Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković navodi da Opština polaže veliki značaj delovanju kulturnih i sportskih udruženja, pa će usvajanjem rebalansa budžeta, biti predviđena sredstva za te kolektive.

Veliki broj udruženja i sportskih kolektiva je konkurisalo za sredstva iz Opštine, tako da mi u našim planskim dokumentima nismo to bili predvideli. Tako da, te izmene se odnose na to. Opštine polaže veliki značaj angažovanju tih grupa građana, tako da ćemo povećati određene iznose, ne samo za sportske kolektive, već i za ostala udruženja, jer preko tih udruženja realizujemo brojne aktivnosti koje su od značaja za građane Palilule. Takođe, to se odnosi i na udruženja iz oblasti kulture“, rekao je predsednik Opštine Palilula.

Bratislav Vučković, foto:gp018

Na sednici će se razgovarati i o formatu manifestacije „Palilulsko veče“. Vučković najavljuje produžetak trajanja te manifestacije.

„Ono što nas očekuje je Palilulsko veče, koje će u ovoj godini dobiti jednu sasvim drugu dimenziju. Predložićemo Gradu da ono ne traje samo jedno veče, već da to budu na neki način „Palilulski dani“, dodao je Bratislav Vučković.

Prema najavama iz FK „Radnički“ Niš, očekuje se da jedan čitav dan produžene „Palilulske večeri“ bude posvećen „Realu sa Nišave“ u sklopu obeležavanja sto godina od osnivanja kluba.

Takođe, na sednici Skupštine je bilo reči i o izveštaju Državne revizorske institucije i o primedbama koje je Opština Palilula dobila. Vučković navodi da su te primedbe ispravljene i da je zadovoljan tim izveštajem, koji pokazuje da Opština Palilula radi na zakonit način.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde