Naslovna Društvo Zelenije i „pametnije“ dvorište Ekonomske škole

Zelenije i „pametnije“ dvorište Ekonomske škole

0
PODELI
Gradska opština Medijana u saradnji sa udruženjem građana „Eden“ oplemenila je dvorište srednje Ekonomske škole u Nišu, zasađivanjem 60 sadnica ukrasnih četinara, čime je prostor u kojem borave i učenici Ugostiteljsko-turističke i Trgovinske škole dobio potpuno novi izgled.

Opština je pored uređenja dvorišta, školi poklonila dve pametne klupe, gde učenici ove škole, mogu puniti svoje mobilne telefone i koristiti WiFi internet. Takve mogućnosti, zahvaljujući GO Medijana, više nisu vezane samo za zatvorene prostore već i van njih, kroz postavljanje pametnih solarnih klupa.


Novi izgled, sadnjom 59 sadnica ukrasnih četinara i postavljanjem ukrasnih kamenčića i malča, prošle nedelje, dobilo je dvorište Gimnazije „Stevan Sremac“. GO Medijana je i ovoj školi poklonila jednu pametnu klupu, koja za razliku od “obične” klupe, ima i mogućnost punjenja uređaja i besplatnog interneta, što je naročito za mlade ljude veoma važno. Internet konekcija, punjenje uređaja i digitalna komunikacija danas su za svakog mladog i obrazovanog čoveka, način života.


Uređena i ozelenjena dvorišta, sadnjom preko 180 sadnica ukrasnih četinara, proteklih godina, dobilo je više vrtića niške „Pčelice“ i veliki broj osnovnih škola na teritoriji najveće niške opštine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde