Naslovna Društvo Karavan gradonačelnice u Malči, meštani traže rezervoar za vodu i ambulantu

Karavan gradonačelnice u Malči, meštani traže rezervoar za vodu i ambulantu

1
PODELI
U Malči se trenutno radi sekundarna vodovodna mreža, po dogovoru iz prošle godine, kada je gradonačelnica posetila ovo selo, koje pripada Panteleju. Meštani Malče traže dodatni rezervoar za vodu, kako bi se taj problem zauvek rešio.

Gradonačelnica Niša je prilikom posete Malči izjavila da će pored trenutnih radova na vodovodnoj mreži, od „Naissusa“ zatražiti da naprave plan za izgradnju i kanalizacione mreže.

Daćemo „Naissusu“ da uradi predmer i predračun za kanalizacionu mrežu, pa kada radimo vodovodnu, da uradimo paralelno i kanalizacionu mrežu, i onda da asfaltiramo i da završimo sve te radove na kojima Malčanci insistiraju“, rekla je Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

Ona je dodala da i izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže neće biti potpuno rešen problem, jer je potrebna izgradnja kolektora, kako bi se voda odvodila do fabrike za prečišćavanje otpadne vode.

Vrednost radova na kanalizacionoj mreži iznosi 100 miliona dinara, a kada će radovi biti završeni nije poznato.

Meštani mesne zajednice, u saradnji sa Gradskom opštinom Pantelej, obezbedili su novu pumpu i novi priključak za struju za tu pumpu. Danas smo dogovorili da Vodovod sa svojim tehničkim ekipama izađe na teren i da vidi da li postoje tehničke mogućnosti za izgradnju dodatnog rezervoara za vodu i time bi se trajno rešilo vodosnabdevanje u Malči, a sačuvali bi se prirodni izvori koje oni imaju“, poručila je predsednica Opštine Pantelej Nataša Stanković.

Nataša Stanković, foto:gp018

Ipak, kako bi problem sa vodosnabdevanjem bio u potpunosti rešen, meštani zahtevaju izgradnju bazena, kako ne bi imali problema tokom leta. Takođe, Malčanci ističu da je svakom selu neophodna ambulanta tokom cele nedelje.

Imamo još gorućih problema, a to je izgradnja bazena iznad sela, povećanje kapaciteta vode, kako bismo u letnjoj sezoni imali dovoljne količine vode. Još jedna stvar muči meštane. To je ambulanta, jer selo mora da ima doktora, apoteku… “, izjavio je Milorad Raičević, predsednik mesne zajednice.

Milorad Raičević, foto:gp018

Selo Malča je nekada imalo ambulantu, doktora pet dana u nedelji, zubara, apoteku, što su, prema rečima Milorada Raičevića, glavni uslovu da narod ostane na selu.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde