Naslovna Društvo Na Sajmu turizma u Nišu izložen i najstariji trenažni bicikl u Srbiji

Na Sajmu turizma u Nišu izložen i najstariji trenažni bicikl u Srbiji

0
PODELI
Sportski centar „Čair“ je na svom štandu u svojoj hali posetiocima predstavio jedan od prvih sprava za vežbanje, trenažni bicikl, koji je u Nišu korišćen prvi put 1982. godine u tadašnjem sportskom dispanzeru.

Ova sprava ima segmente opterećenja, na osnovu točka on se podešava, a uporedo se meri krvni pritisak kako bi se ustanovilo na kom nivou je fizičko opterećenje i kako to utiče na rad srca. Ovo je početak sportskih bicikli koja je korišćena 80-ih godina. Tih godina nisu bile aktuelne sprave za vežbanje, ova je bila jedna od retkih. Postojale su još dve ovakve bicikle koje su bile u tadašnjem sportskom dispanzeru, delu u kome su takođe radili ispitivanje sportista. Ovaj bicikl se koristio i kao trenažer i kao ergometar“, kaže Milan Pešić iz SC „Čair“.

Milan Pešić, foto:gp018

Bicikl kompanije „Spremo & Barač“ je prvi put korišćen u Sportskom centru 1982. godine u teretani koja je bila u sklopu same hale „Čair“. Današnja teretana je smeštena u hali sa bazenima, a Pešić dodaje da su sprave koje ima Sportski centar danas neuporedivo naprednije.

Sledeće godine Sportski centar slavi 50 godina postojanja i uspeli smo da sačuvamo neke stvari koje su tu od samog osnivanja, kao što je i ovaj bicikl. Sada nam je fitnes centar ponovo obnovljen i nalazi se na bazenima sa najsavremenijom opremom i treba videti i ove trenažere koje imamo, jer su zadnja reč tehnike“, dodaje Pešić.

Prema njegovim rečima Sportski centar „Čair“ je centar sa najkvalitetnijom opremom i najboljim ljudstvom u Srbiji. On poručuje da je „Čair“ sa 103 radnika jedan od vodećih sportskih centara u Srbiji, i da će nastaviti da se razvija i inovira.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde