Naslovna Društvo Penzionerske kartice – 17 niških privrednikanudi benefite, do sada 430 hiljada prijavljenih

Penzionerske kartice – 17 niških privrednikanudi benefite, do sada 430 hiljada prijavljenih

0
PODELI
Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, lokalne samouprave i društveno-odgovorna preduzeća udružili su napore kako bi penzionerima obezbedili posebne popusti pri plaćanju roba i usluga, kroz Penzionersku karticu nove generacije.

Prijava za Penzionersku karticu za sve penzionere i korisnike ostalih prava iz Fonda PIO otvoreno je još od 15. marta, a mogu se prijaviti preko portala fonda PIO ili u svim ograncima Fonda u gradovima u Srbiji.

 

Danas je u Nišu organizovana prijava na štandu na Trgu Kralja Milana uz prisustvo direktora Fonda PIO Relje Ognjenovića i gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

 

Penzionerska kartica je jedan od direktnih načina kako pomažemo penzionerima i način na koja država brine o njima. Toliko sam srećan zbog velikog interesovanja, ali i zbog toga što se veliki broj društveno-odgovornih kompanija prijavio. Srećan sam i zbog toga što su Grad Niš i gradonačelnica Sotirovski prepoznali važnost ove akcije i u velikoj meri doprineli da sva niška preduzeća učestvuju u ovoj akciji i na taj način pomognemo penzionerima direktno da oni kroz popuste osete boljitak po novčaniku“, poručio je direktor Fonda PIO.

Relja Ognjenović,direktor PIO, foto:gp018

Penzionerske kartice nove generacije će osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćene, kako navode na sajtu Fonda, za nove pogodnosti i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Sotirovski je zadovoljna odzivom penzionera, ali i društveno-odgovornih kompanija koje su se prijavile.

Naša preduzeća i naše ustanove, su se odazvale ovom pozivu i ono što je najvažnije, privatni sektor je jako dobro reagovao. Pozivam društveno-odgovorne kompanije da se jave Gradu ili PIO fondu filijale u Nišu i da obradujemo naše najstarije sugrađane.Mislim da je ovo prava prilika i da se sretnemo sa najstarijim sugrađanima, da čujemo šta ih muči, da eventualno popravimo nešto što ne valja“, rekla je gradonačelnica Niša i najavila određene benefite i za mlade Nišlije.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

Penzionerske kartice moći će da se koriste od 1. oktobra i važiće u celoj Srbiji. Svako ko se prijavi za Karticu imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…

 

Jedna penzionerka iz Niša je pohvalila brzinu usluge i dodala da se već prijavila preko mejla i da će svoju Karticu najčešće koristiti za putovanja.

Penzionerka iz Niša, foto:gp018

Direktor Fonda PIO je dodao da se preko 200 preduzeća prijavilo za samo sedam dana, a do danas je svoje Kartice zatražilo preko 430 hiljada penzionera.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde