Naslovna Društvo NSZ dodelila sertifikate polaznicima obuke za knjigovodstvo

NSZ dodelila sertifikate polaznicima obuke za knjigovodstvo

0
PODELI
Polaznici onlajn obuke vođenja poslovnih knjiga, koju je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, dobili su sertifikate za uspešno završenu obuku. Dobitnici sertifikata se nadaju da će im ovo pomoći u pronalaženju zaposlenja.

Prva grupa od 20 polaznika uspešno je završila onlajn obuku vođenja poslovnih knjiga. Obuka je trajala šest nedelja odnosno 140 radnih časova. Tokom izvođenja obuke polaznici su imali i novčanu naknadu od 20 hiljada dinara na mesečnom nivou.

Tokom obuke stekli su određena znanja kada su u pitanju principi i elementi knjigovodstva i računovodstva, vođenje poslovnih knjiga, dvojno knjigovodstvo, e-knjigovodstvo, izrada budžeta firmi, praktično sve ono što sa čim kasnije mogu da se susretnu kada se budu zaposlili u nekoj kompaniji i radili knjigovodstvene poslove“, izjavio je Boban Matić, direktor niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Boban Matić, foto:gp018

U drugoj grupi obuke za vođenje poslovnih knjiga će učestvovati 74 polaznika. NSZ je prethodno organizovala i onlajn obuke za digitalni marketing i obuke za osobe sa invaliditetom.

Maja Ilić, po struci birotehničar, zahvaljujući ovoj obuci dobila je ponudu za stručno osposobljavanje za računovodstvo i knjigovodstvo.

Bila sam oduševljena kada sam saznala za ovu obuku, krenula sam na kurs i jako sam zadovoljna jer sam dobila sertifikat. Zahvaljujem se NSZ što izlazi u susret svima koji nemaju posao i nudi im neka nova znanja i nove prilike za zaposlenje. Zahvaljujući njima dobila sam ponudu za stručno osposobljavanje za računovodstvo i knjigovodstvo“, kaže Maja Ilić.

Maja Ilić, foto:gp018

Obuka se sastoji iz tri dela i testova nakon svake oblasti. To nije sprečilo Milicu Stanković, koja je završila prirodno-matematički smer u gimnaziji, i koja prethodno nije imala susreta sa knjigovodstvom.

Smatram da je u današnje vreme neophodna širina iz svih oblasti. Kurs je bio organizovan onlajn, što je meni jako odgovaralo, s obzirom na to da imam malu decu kod kuće. Svidelo mi se, mogla sam da vraćam unazad predavanja, odlično je organizovano jer su bili dodatni testovi nakon svake oblasti“, rekla je Milica Stanković.

Uslov za prijavu na obuku Nacionalne službe za zapošljavanje je da kandidati imaju završenu srednju školu i da budu na njenoj evidenciji nezaposlenih.

Matić je dodao da je trenutno na listi Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Niš 29.420 aktivnih tražioca zaposlenja, što je 10 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U gradu Nišu je 19.629 nezaposlenih, što je skoro 13 odsto manje.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde