Naslovna Sve vesti Niš Sotirovski o protestu prodavaca sa Kvantaša: Protestom se ništa neće postići, inspekcija...

Sotirovski o protestu prodavaca sa Kvantaša: Protestom se ništa neće postići, inspekcija na terenu

0
PODELI
Prodavci sa Kvantaške pijace najavili su protest u ponedeljak. Oni će ispred Gradske kuće štrajkovati glađu i blokiraće put ka Niškoj Banji. Razlog protesta je nezadovoljstvo što Grad nije održao obećanje da će raditi na suzbijanju vanpijačne prodaje.

Gradonačelnica Niša navodi da nije obaveštena o ovom protestu i da se njime ništa neće postići. Sotirovski dodaje da će zakupci tezgi na Kvantašu uskoro moći besplatno da se parkiraju i prodaju robu na parkingu kod „Rovčeta“. Do tada Inspekcija i Komunalna milicija dežuraju od četvrtka da nedelje.

„Razgovarali smo sa ljudima sa Kvantaške pijace. Najveća zamerka im je to što postoji nelegalna prodaja na veliko na zelenoj pijaci. Inspekcija Gradske opštine Crveni Krst i naša Komunalna milicija dežuraju od četvrtka do nedelje. Na taj način pokušavamo da suzbijemo nelegalnu prodaju“, rekla je Sotirovski.

Dragana Sotirovski foto: GP018

Dodala je da će uskoro biti otvoren parking u „Rovčetu“, gde će svi zakupci sa Kvantaške pijace, ali i oni koji nemaju zakup, moći da na tom prostoru parkiraju i prodaju svoje proizvode. Prodavci koji imaju svoj zakup na Kvantašu moći će ovaj prostor da koriste besplatno.

„Oni će imati mogućnost da, uz ovo što su sada platili zakup za godinu dana, da koriste dve lokacije u gradu za prodaju svoje robe. Oni koji dolaze nelegalne, da ih uvedemo u legalne tokove“, dodala je Sotirovski.

Na kraju je poručila da protestom ne može ništa da se reši, već razgovorima, kao što su predstavnici prodavaca sa Kvantaša imali sa njom, njenom saradnicom za komunalna pitanja i sa direktorom „Tržnice“.

U toku je izrada projekta za novu Kvantašku pijacu u blizini naplatne rampe Niš-Jug u naselju 9. maj. Pijaca će se prostirati na površini od 6,5 hektara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde