Naslovna Društvo Skupština Grada Niša prelazi na elektronski rad od sledeće sednice

Skupština Grada Niša prelazi na elektronski rad od sledeće sednice

0
PODELI
dr Boban Džunić foto: GP018

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić najavio je da će na sledećoj sednici Skupština preći na dugoočekivani elektronski vid rada. To će omogućiti uvid u prisutnost odbornika, ali i u to kako je koji odbornik glasao.

„Na narednoj sednici ćemo usvojiti izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine Grada. Već od druge sednice Skupštine Grada, od ove današnje, preći ćemo na tako dugoočekivani elektronski vid rada Skupštine Grada, gde ćemo imati mogućnost da na ekranima oko nas, to će moći i naši sugrađani da vide, primetimo koji su od odbornika prisutni i koji odbornik kako glasa za određenu tačku dnevnog reda“, rekao je Džunić.

On je dodao da će biti još nekih izmena i dopuna Poslovnika. Razlog za to je što neke službe koje su delovale pri Skupštini Grada više ne postoje.

„Menjaćemo Poslovnik i zbog toga što više određene službe više i ne postoje pri Skupštini Grada, već se radi o nekim drugim organizacionim celinama. Kao i o samom načinu rada i funkcionisanja Grada Niša koji je umnogome izmenjen u odnosu na prethodni mandat. Nadam se da ćemo završiti naše projektne aktivnosti sa načinom elektronskog vođenja glasanja i prisustva u Skupštini Grada i na taj način zaokružiti tu celinu“, poručio je predsednik Skupštine.

Na kraju je pohvalio atmosferu u Skupštini, a naročito opozicione odbornike što na primeren i kulturan način iskazuju svoje predloge i neslaganja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde