Naslovna Društvo Lidija Stefanović Nikolić nova glavna urbanistkinja Niša

Lidija Stefanović Nikolić nova glavna urbanistkinja Niša

0
PODELI

Dosadašnja glavna gradska urbanistkinja Tanja Obradović svoju karijeru nastaviće u Ministarstvu građevine. Nju će naslediti takođe dama, Lidija Stefanović Nikolić, koja je do sada bila zaposlena u Zavodu za urbanizam.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Dosadašnji urbanista ide na novu poziciju, u Ministarstvo građevine. S obzirom na to da država radi mnogo projekata u ovom delu Srbije, biće im potreban čovek koji će, u neku ruku, nadgledati te radove. Radi se i auto-put do Merdara, rekonstrukcija pruge do Brestovca, počinje i rekonstrukcija pruge od Niša do Beograda. Uveliko se završava zgrada terminala na aerodromu i oni traže pouzdanog čoveka koji će nadgledati sve te radove. Mislim da će dosadašnji urbanista Tanja Obradović odgovoriti tom njihovom zahtevu i biti ono što ono od nje očekuju“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala:

„Verujem da će nova urbanistkinja, koja je dugogodišnji urbanista, planer i projektant, koji ima sve potrebne licence, odgovoriti zadatku Grada Niša i skladu sa zakonom, a ona je i predsednik komisije za planove, obavljati svoju dužnost dok joj traje mandat“, dodala je Sotirovski.

Lidija Stefanović Nikolić je rođena 1981. godine, 2007. je diplomirala na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu i dobila zvanje diplomiranog inženjera arhitekture.

2009. godine je počela da radi u Zavodu za urbanizam kao samostalni planer i urbanista, od 2016. do 2020. je bila tehnički direktor, naredne dve godine zamenik direktora, da bi 2022. godine postala pomoćnica direktora.

Na 29. sednici Skupštine Grada pored izbora glavnog gradskog urbaniste i imenovanja novog direktora „Naissusa“ doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora Istorijskog arhiva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde