Naslovna Društvo Izabran novi v. d. direktor „Naissusa“, opozicija negoduje zbog v. d. statusa

Izabran novi v. d. direktor „Naissusa“, opozicija negoduje zbog v. d. statusa

0
PODELI
Goran Milosavljević Tamara Milić foto: GP018

Na 29. sednici Skupštine Grada Niša odbornici su glasali o predlogu za novu v. d. direktorku javnog komunalnog preduzeća „Naissus“, a predložena je Tamara Milić.

Dosadašnjem direktoru „Naissusa“ Goranu Milosavljeviću, koji je po struci master istoričar, istekao je i v. d. mandat. Gradsko veće je kao novog kandidata predložilo master inženjerku zaštite na radu Tamaru Milić.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Verujem da će skupštinski odbornici danas izglasati nju za vršioca dužnosti, pa da krenemo dalje sa gradilištima i svim onim što „Naissus“, kao važno preduzeće, ima kao povereni posao od strane osnivača, Grada Niša“, rekla je gradonečelnica Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša je ranije imala zamerke na rad JKP „Naissus“, rekavši da nisu opravdali 88 miliona dinara za uređenje, odnosno izradu vodovodno kanalizacione mreže na pojedinim ulicama u gradu.

Opozicioni odbornik Branislav Jovanović kaže da su oni ukazivali na problem postavljanja neadekvatnog kadra na glavnu funkciju u „Vodovodu“.

Branislav Jovanović, foto:gp018

„Menjaju direktora „Vodovoda“, šestog po redu. Počelo je od „Ice tapetara“, jadna ta firma, više se ne zna ko je tamo direktor. Govorili smo da tamo ne može istoričar, neka konkuriše u Istorijskom arhivu, niko nas nije slušao, za to vreme firma je u problemu“, kaže Jovanović.

Miodrag Stanković iz koalicije „Niš, moj grad“ kaže da je pohvalno kada direktor „Vodovoda“ dolazi iz struke, naročito osoba koja je bila druga ili treća po hijerarhiji u tom preduzeću.

Miodrag Stanković, foto:gp018

Stanković dodaje da nisu sporna imena glavnih funkcionera, već način na koji se Grad odnosi prema njima, stavljajući ih u v. d. status. On kaže da je krajnje vreme da Grad Niš raspiše konkurs i da se formira nezavisna komisija koja će na pravi način oceniti kandidate.

„Ideja je da se oni drže pod kontrolom. Kada date mandat čoveku oseća se komotnije, može racionalnije da razmišlja, da vuče konkretne poteze, ovako je podređen organizaciji, partiji odakle dolazi. V. d. statusi nikako nisu dobri za grad. Stavljanjem nekoga za v. d. direktora, vrlo lako možete da potrošite tog čoveka. Nakon toga on može i svoju karijeru da završi na jedan neslavan način. Mi iz opozicije imamo kadrove za sva javna preduzeća i naš odnos nije bio takav da se imenuju v. d. direktori“, dodao je Miodrag Stanković.

Gradončelnica Niša navodi da je Grad već krenuo u rešavanje tog problema.

Dragana Sotirovski foto: GP018

„Krenuli smo da rešavamo i taj problem. Krenuli smo od najvećeg preduzeća, narednih meseci ćemo se baviti statusom ostalih direktora, ne samo preduzeća, već i ustanova, kako

bismo izašli iz tog stanja. Ne radimo to zbog toga što tvrdi opozicija, nego zato što bi trebalo ljudi koji vode određena preduzeća ili ustanove dobiju četvorogodišnji mandat, da se oslobode tog pritiska, da ne razmišljaju do kad su tu. Treba da razmišljaju o projektima o tome šta će raditi, na koji način će pomoći gradu i sugrađanima. To je trebalo odavno da se rešava, sada je stiglo na red, tako da smo krenuli od „Vodovoda“, izjavila je gradonačelnica.

Tamara Milić je master inženjer zaštite na radu i master inženjer zaštite životne sredine na smeru upravljanje komunalnim sistemom. U JKP „Naissus“ radi od 2013. godine. Od 2021. godine radi kao izvršna direktorka za tehnički sistem.

Od 2019. od 2020. godine je radila je „Pro Tent“ iz Obrenovca. Bila je član opštinskog veća Medijane, a od 2020. do 2022. je bila predsednica Nadzornog odbora Parking Servisa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde