Naslovna Društvo U toku izgradnja pijace na Panteleju, uskoro i rekonstrukcija Bulevarske pijace

U toku izgradnja pijace na Panteleju, uskoro i rekonstrukcija Bulevarske pijace

0
PODELI
U toku je izgradnja nove moderne pijace u opštini Pantelej, koja se najbrže širi od svih gradskih opština Niša. Iz Kabineta gradonačelnice najavljuju i temeljnu rekonstrukcije pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića, a u planu je i izgradnja kvantaške pijace u blizini naplatne rampe Niš-Jug.

„Gradimo Pantelejsku pijacu na lokaciji koja je idealna za ovakvu pijacu. Smatramo da ćemo time u velikoj meri izaći u susret građana koji žive na ovom potezu. Pored pijace sa poljoprivrednim proizvodima, ovde ćemo imati i dodatne sadržaje, a pored ostalih biće i Poštanska štedionica“, izjavio je Goran Đorđević, direktor JKP „Tržnica“ Niš.

Jedna meštanka Panteleja ističe zadovoljstvo gradnjom nove pijace, jer, kako kaže, do sada su morali da kupuju namirnice na pijaci u Durlanu.

Iz „Tržnice“ najavljuju da će uskoro krenuti rekonstrukcija pijace na Bulevaru Nemanjića. Ona će biti natkrivena i biće osvetljena, čime će se produžiti njeno radno vreme.

„Uskoro očekujemo rekonstrukciju pijace „Krive livade“ na Bulevaru Nemanjića, time ćemo dobiti jednu modernu natkrivenu pijacu, što će omogućiti da produžimo radno vreme pijace, jer će biti osvetljena. S obzirom na produženje radnog vremena omogućićemo da svi koji rade, recimo do pet popodne, mogu da se snabdeju poljoprivrednim proizvodima na toj pijaci“, kaže Đorđević i dodaje da će u okviru pijace biti otvoreni i noćni marketi.

U toku je izrada projekta za novu kvantašku pijacu u blizini naplatne rampe Niš-Jug u naselju 9. maj. Pijaca će se prostirati na površini od 6,5 hektara. Iz Grada dodaju da se traži lokacija za novu pijacu u naselju Ledena Stena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde