Naslovna Društvo Repertoar lutkarskog pozorišta za ovu nedelju

Repertoar lutkarskog pozorišta za ovu nedelju

0
PODELI

Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka u redovnim terminima četvrtkom i nedeljom su predstave „Čarobnjak iz Oza“ i „Vuk koji je ispao iz knjige“, dok će učenici osnovnih škola gledati predstvu „Nedostajanje“ u tri termina.

Četvrtak, 23. mart, 18.00
Čarobnjak iz Oza

Posle velikog nevremena, devojčica iz Кanzasa Doroti Gejl nađe se u nepoznatoj i dalekoj zemlji Oz, nastanjenoj raznim čudnovatim bićima, dobrim vešticama, ali i jednom opakom… Doroti očajnički želi da se vrati kući u Кanzas, a postoji samo jedna osoba koja u tome može da joj pomogne: Čarobnjak iz Oza, veliki i moćni… Na punu punom iskušenja i prepreka, Doroti sreće trojicu prijatelja – Strašila, Limenog Drvoseču i Lava, a svi znamo da je uz prijatelje lakše prevazići sve prepreke…

Predstavu je režirao Nebojša Gromilić, a uloge tumače: Dunja Petković (k.g.), Srđan Miljković, Toma Bibić, Davorin Dinić, Jelena Đorđević, Dejan Gocić, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković i Biljana Radenković.

Nedelja, 26. mart, 11.30
Vuk koji je ispao iz knjige
Junak priče je naoko strašni vuk, koji je slučajno ispao iz police sa knjigama, u sobi u kojoj drema veliki mačak. Bežeći od mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali ni u jednu priču se ne uklapa: u priču o ovčici Aski stigao je prerano, zatim pravi zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepeljugi, potom neslavno prođe u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, posle naljuti barona Minhauzena, a onga ga još umalo ne pojede veliki kineski zmaj… I to baš pred sam kraj! A da li će na kraju vuk ipak pronaći svoje pravo mesto?

Predstavu je režirao Dragoslav Todorović, a uloge tumače: Lazar Nikolić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković, Dejan Gocić i Jelena Đorđević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde