Naslovna Društvo Sotirovski nakon poplave na keju: Nemamo procene štete, najpre da utvrdimo uzrok...

Sotirovski nakon poplave na keju: Nemamo procene štete, najpre da utvrdimo uzrok havarije

0
PODELI
Na bulevarskom keju tokom jučerašnjeg dana došlo je do poplave, nakon što je oštećena vodovodna cev. Poplavljen je park, parking, gde je veliki broj automobila pretrpeo štetu, kao i podrumi obližnjih zgrada. Radnici vodovoda su uspeli da otklone kvar.

Ekipe „Naissusa“ su ubrzo izašle na teren i zaustavile curenje vode, ali i pored toga, velika količina vode je iscurela.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da iznos materijalne štete nije poznat, kao ni uzrok havarije. Rekla je da se najveći broj prijava štete tiče automobila, koji su bili parkirani u neposrednoj blizini.

Procene štete još uvek nemamo i ne znamo. Ekipe vodovoda su sinoć bile na terenu i ono što je najvažnije to je da ćemo videti šta je najpre uzrok havarije. Niš stan je sinoć takođe bio odmah na terenu. Sve zgrade kojim rukovodi „NišStan“ su očišćene i sređene, osim onih zgrada gde te poslove obavlja neko privatno lice, na zahtev skupštine stanara. Najveći broj prijava problema je bio za potopljene automobile. Tu ćemo videti kakva je i kolika materijalna šteta“, izjavila je gradonačelnica Niša.

Ona je dodala da radnici „Medijane“ rade na čišćenju tog područja, a radnici vodovoda su otklonili kvar.

Ekipe „Medijane“ su od jutros na terenu, očistili su teren koliko je to bilo moguće. Vodovod je otklonio kvar. Ono što je najbitnije je da je vrlo mali broj ulica ostao bez vode, s obzirom na to da se radi o glavnom cevovodu i da je istakanje vode bilo u kratkom vremenskom periodu dosta vode je isteklo. Zahvaljujući organizaciji na terenu, službe su brzo reagovale“, dodala je Sotirovski.

Na raspolaganju su bili i vatrogasci, ali za dodatnom intervencijom, za crpljenjem vode iz podruma, nije bilo potrebe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde