Naslovna Društvo Učenici i nastavnici OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša napravili dokumentarni film o...

Učenici i nastavnici OŠ ,,Bubanjski heroji“ iz Niša napravili dokumentarni film o Pogromu koji se desio 17. marta 2004. na Kosmetu

0
PODELI
Pogrom foto: Srpska Istorija

Svim školama u Srbiji prošle nedelje stigla je preporuka Ministarstva prosvete da obeleže Pogrom koji se desio 17. marta 2004. na Kosmetu.

Na osnovu te preporuke krenuli smo u realizaciju. Zajedno sa veroučiteljem Dejanom Jovanovićem, kroz korelaciju predmeta istorija, veronauka i muzička kultura, sa učenicima 8.razreda OŠ ,,Bubanjski heroji” Niš, pokušali smo da zaokružimo celinu i približimo učenicima POGROM i stradanja Srba 17. marta 2004. na Kosmetu. U ovom trenutku bitno je da svi moramo biti svesni koliko je važno negovanje kulture sećanja na sopstvene žrtve i pogrom, priča Đorđe Bojanić, prof. istorije u OŠ ,,Bubanjski heroji“.

Veliki doprinos dao je i hor OŠ ,,Bubanjski heroji”, koji predvodi nastavnica Jovana Đokić, naglašava Đorđe Bojanić.

Pogledajte dokumentarni film (u trajanju od 20 minuta)

Na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo prosvete preporučilo je školama da prvi školski čas 17. marta 2023. godine posvete događajima koji su se desili od 17. do 19. marta 2004. god na Kosovu i Metohiji.

Sve pohvale za Ministarstvo i ovu preporuku, koja nam je vrlo značajna i potrebna za negovanje kulture sećanja.

U OŠ ,,Bubanjski heroji” film će biti prikazan 17. marta 2023. prvog časa u obe smene.

Priredila: Srpska istorija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde