Naslovna Društvo Održana edukacija udruženja o apliciranju za sredstva iz fondova

Održana edukacija udruženja o apliciranju za sredstva iz fondova

0
PODELI
Foto:promo
U Skupštinskoj sali Gradske opštine Crveni Krst okupili su se predstavnici udruženja građana, sportskih udruženja neformalnih grupa i zainteresovani građani kako bi se edukovali na temu mogućih grantova, izrade projekata i principa apliciranja kod lokalnih fondova.

Ova edukacija je održana na zahtev Veća Gradske opštine Crveni Krst, a predavanje je održala Lokalna fondacija Niš.

Drago nam je da imamo priliku da ovim ljudima, sa teritorije opštine Crveni Krst, pomognemo u pripremi projekata. Ono što je nama jako bitno je da celu ovu priču oko Lokalne fondacije maksimalno proširimo na ceo grad Niš i mi podržavamo kreativne ideje sa teritorije pet gradskih opština u Nišu. Posebno nam je drago što smo i na prethodnom konkursu, koji je bio treći po redu, najzad dobili dva projekta koje smo podržali na teritoriji opštine Crveni Krst, što ranije nismo imali. Raduje nas ovo interesovanje i poziv da budemo ovde i prezentujemo novi konkurs“, izjavio je Filip Jovanović, direktor Lokalne fondacije Niša.

Filip Jovanović, foto:gp018

Lokalna fondacija je finansijski podržala oslikavanje murala u čast bokseru Dragiši Stankoviću Čeliku, kao i oslikavanje murala u naselju Jagodin mala, ali i uličnu galeriju „Mezanin“ u Balkanskoj ulici.

Foto:promo

Članica Opštinskog veća Jelena Madić ističe da ima sve više novih udruženja i da se nada da će im ova edukacija značiti kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Ovo je jedinstvena prilika što se tiče Gradske opštine Crveni Krst, jer po prvi put imamo priliku da nam gosti budu iz Lokalne fondacije. Sarađujemo sa velikim brojem udruženja sa naše teritorije. Dugi niz godina sarađujemo sa mnogim udruženjima, ali mi je drago što imamo mnogo novootvorenih udruženja, tako da se nadam da će i oni ovog puta čuti, uputiti se i aplicirati za sredstva i ostvariti ono što su zamislili za boljitak svog mesta i svoje sredine“, rekla je većnica Opštine Crveni Krst zadužena za kulturu i obrazovanje.

Jelena Madić,foto:gp018

Dodala je da na teritoriji opštine Crveni Krst postoji veliki broj i sportskih udruženja i udruženja koja se bave negovanjem tradicije i običaja u ruralnom području i da je cilj Opštine da takva udruženja maksimalno podrži uz pomoć Lokalne fondacije Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde