Naslovna Društvo Kako do granta od 100.000 dolara za inovacije

Kako do granta od 100.000 dolara za inovacije

0
PODELI
OD INOVACIJA DO ZVEZDA

U petak 17. marta 2023. godine, sa početkom u 12h, u VIP sali Naučno tehnološkog parka u Nišu, biće održan prvi Info dan povodom lansiranja trećeg kruga dodele bespovratnih sredstava u okviru StarTech projekta. Svi inovatori, bilo da vode startap, mikro, malo ili srednje preduzeće ili još nisu pokrenuli svoj biznis, ali imaju dobru ideju, na skupu će moći da se informišu o uslovima i kriterijumima za dobijanje granta.

Proceduru prijave predstaviće programski direktor Milivoje Jovanović i trener i konsultant za bisnise Aca Ilić iz organizacije ENECA. O značaju inovativnih tehnologija i kulture inovacija u razvoju privrede govoriće gradski većnik za privredu i održivi razvoj Vladislav Marjanović, menadžerka za održivost i interne komunikacije za JIE, kompanije Philip Morris Jelena Preradović Stevanović, zamenik direktora NTP-a u Nišu Miloš Grozdenović i direktor za preduzetništvo i investicije u NALED-u Dušan Vasiljević.

Rok za prijavljivanje na StarTech konkurs je 3. maj, a dostupni su grantovi od 15.000 do 100.000 dolara, koji se mogu koristiti za razvijanje inovativnih programa i usluga, te njihov plasman na domaće i inostrano tržište. Tokom prethodna dva ciklusa grantove je dobilo 57 inovativnih timova od čega čak deset iz Niša. Bespovratnu podršku inovativnim firmama obezbeđuje kompanija Philip Morris International (PMI), a projekat sprovodi NALED u saradnji sa Vladom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde