Naslovna Društvo PUNA SALA I DUGI APLAUZI NA PREMIJERI PREDSTAVE „PROSIDBA I MEDVED“

PUNA SALA I DUGI APLAUZI NA PREMIJERI PREDSTAVE „PROSIDBA I MEDVED“

0
PODELI
foto: G.Veljković

„Prosidba i Medved“, nova predstava Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš, u režiji Meta Jovanovskog, sinoć je premijerno izvedena u Pozorištu lutaka. Zbog velikog interesovanja publike za pretpremijeru i premijeru, iz Akademskog navode da bi uskoro mogli da ponovo zaigraju na istoj sceni.

Čehovljeve jednočinke „Prosidba“ i „Medved“, pretočene u jednu predstavu, izazvale su veliko interesovanje niških ljubitelja teatra i za pretpremijeru, kao i za premijerno izvođenje. Predstava, za koju se tražila karta više, je bila propraćena smehom i dugim aplauzima publike.

„Još od same najave da radimo novu predstavu po Čehovljevom tekstu, a u režiji velikog Meta Jovanovskog interesovanje publike je bilo veliko. Sudeći po komentarima i reakcijama posle predstave mislimo da nismo izneverili njihovo poverenje“, navode iz Akademskog pozorišta SKC Niš.

Oni navode da je proces je bio zanimljiv, dinamičan i inspirativan: „Bila je velika čast i odgovornost raditi sa glumcem poput Meta Jovanovskog, koji je bard glumišta i profesionalac koji publici, ali i mladim glumcima, može mnogo toga da ponudi“.

“Prosidba” i “Medved”, šaljive igre u jednom činu Antona Pavloviča Čehova, pružaju raznolike likove – ljude iz naroda, stamene, srčane, koji se bore i zalažu za sebe, ljude oko sebe i ono što imaju. Sledeće igranje je zakazano je za 30. mart na sceni Akademskog. Iz pozorišta i Studentskog kulturnog centra Niš najavljuju mogućnost da zbog velikog interesovanja uskoro ponovo zaigraju i u Pozorištu lutaka.

Inače, u “Prosidbi” igraju Uroš Stanković/ Milan Stamenković, Anđelija Mirović i Petar Ščepihin. U jednočinki “Medved” igraju Anđela Andrijević / Petra Nešić, Igor Ivanovski i Aleksa Stojiljković. Asistenti režije su Julija Petković i Aleksandar Stevanović, a muziku je radio Đorđe Marković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde