Naslovna Društvo Sotirovski ugostila sekretarku u Ministarstvu turizma i najavila plan za kineske turiste

Sotirovski ugostila sekretarku u Ministarstvu turizma i najavila plan za kineske turiste

0
PODELI
Prijem foto: fb Dragana Sotirovski

U Gradskoj kući gradonačelnica Niša je sa resornom većnicom za turizam, direktorkom TONA i direktorom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ugostila sekretarku u Ministarstvu turizma i omladine Milenu Popović.

Na sastanku se govorilo o dodatnoj podršci države turističkim potencijalima Niša. Dragana Sotirovski je sekretarku upoznala sa informacijom da je 137 hiljada turista posetilo Niš prošle godine.

„Ugostili smo državnu sekretarku u Ministarstvu turizma i omladine Milenu Popović, sa kojom smo razgovarali o dodatnoj podršci države turističkim potencijalima Niša. 137.000 turista je prošle godine posetilo Niš što je 75 odsto više nego 2021. Otvorili smo posle mnogo godina arheološko nalazište Medijanu, u godini kada obeležavamo 300 godina niške Tvrđave želimo da ona dobije titulara, a državnu sekretarku smo upoznali sa činjenicom da smo izmeštanjem pijace otvorili Beogradsku kapiju“, otkrila je teme sastanka gradonačelnica Niša.

Ona je dodala da će veliku zainteresovanost turista privući i akva park koji je u fazi izgradnje. Najavila je i da je plan da se dopre do kineskog tržišta.

„Posetioce će sigurno u Niš i Nišku Banju privući i akva park koji gradimo na 5,4 hektara. Verujemo da smo interesantni stranim turistima jer smo uspostavili saradnju sa Šarm el Šeikom u Egiptu, Tunisom, Bugarskom, a plan nam je da dopremo do kineskog tržišta“, dodaje se u objavi gradonačelnice.

Sotirovski je podsetila i da je Niš od prošle godine dobio turističke inspektore, pa se u Gradu nadaju da će spremne projekte država moći finansijski da pomogne.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde