Naslovna Društvo Sotirovski na sastanku sa NVO sektorom najavljuje formiranje Saveta za saradnju sa...

Sotirovski na sastanku sa NVO sektorom najavljuje formiranje Saveta za saradnju sa civilnim sektorom

0
PODELI
Sastanak NVO i gradonačelnice foto: fb Dragana Sotirovski

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski se u Gradskoj kući sastala sa predstavnicima nevladinih organizacija radi poboljšanja saradnje.

Sastanku je prisustvovao i Miloš Antić ispred Džedajskog pokreta prisustvovao je sastanku i izneo svoje zapažanje za Gradski Portal 018.

Miloš Antić foto: fb Dragana Sotirovski

Jedinstvo i razumevanje između gradskog menadžmenta i civilnog sektora su od presudnog značaja za dinamičan razvoj modernog grada i društva u njemu. Primer izvrsne saradnje Džedajskog pokreta sa gradolnačelnicom Sotirovski njenog tima, rezultirao je da brzo i efikasno stvorimo uslove i ambijent u kome će Niš dobiti Omladinski centar koji je od suštinskog značaja za maksimiziranje i razvoj omladinskog potencijala našeg grada izjavio je Miloš Antić.

Zato je inicijativa Nenada Stojanovića iz Delija da okupi Niške organizacije, i otvorenost i spremnost Gradolnačelnice da sa njenim timom ugosti, sasluša i poveže se sa Niškim civilnim sektorom hrabar i veliki korak u smeru izgradnje poverenja u zajedničku viziju kontinuiranog progresa našeg Niša dodao je Antić.

Sastanak je rezultirao inicijativom Gradolnačelnice da se formira savet civilnog sektora i odredjeni su odgovorni za komunikaciju i saradnju sa civilnim sektorom sto predstavlja i veru i volju svih prisutnih da Niška priča zajdničke saradnje izraste u primer svim lokalnim samoupravama u Srbiji izjavio je Antić.

Na sastanku je dogovoreno formiranje Saveta za saradnju sa civilnim sektorom, a o nadležnosti i sastavu će biti reči na sledećim sastancima.

Dragana Sotirovski foto: fb Dragana Sotirovski

„Sastala sam se sa predstavnicima niških nevladinih organizacija koji su me upoznali sa svojim predlozima kako bi naša saradnja bila još bolja. Grad će bez odlaganja formirati Savet za saradnju sa civilnim sektorom, a nadležnost i sastav Saveta preciziraćemo u dogovoru sa NVO sektorom. Dogovorili smo i da ovakve sastanke nastavimo, pored ostalog i kako bi projekti koje bi civilni sektor realizovao uz finansijsku pomoć Grada bili od najvećeg interesa za građane“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Sastanku je prisustvovao i Dušan Radivojević iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde