Naslovna Sve vesti Niš PLANINARSKI SAVEZ SRBIJE – ČESTITКA POVODOM DANA PLANINARA

PLANINARSKI SAVEZ SRBIJE – ČESTITКA POVODOM DANA PLANINARA

0
PODELI
Povodom Međunarodnog dana planinara upućujemo čestitke planinarima Srbije i regiona, uz želje da nas iz godine u godinu bude sve više i da među nama počnu da dominiraju mladi. Upravo zbog želja da se planinarski pokret omasovi i podmladi, i da se zastava Srbije zavijori na što više svetskih vrhova i tronova, pozivamo medijske poslenike da nam se aktivnije pridruže u izveštavanju sa planinarskih takmičenja i manifestacija.

Primetili smo da među planinarskom zajednicom i među članovima Planinarskog saveza Srbije (PSS) postoji izuzetan potencijal koji se ogleda u značajnom broju novinara i medijskih radnika sa izuzetnim biografijama, iskustvom i uticajem.

S obzirom na tu činjenicu Кomisija za informisanje poziva sve članove PSS i one koji žele to da budu, a koji su saradnici i zaposleni u medijima, da postanu pridruženi članovi naše komisije, a u cilju međusobnog povezivanja i intenzivnije promocije planinarstva i planinarskog pokreta.

Upravo zbog navedenog došli smo na ideju da se obratimo medijskim poslenicima i da ustanovimo Registar novinara planinara, kao bazu podataka svojevrsne planinarske „sedme sile“ koji će biti vođen od strane Кomisije za informisanje PSS.


Sem članstva u PSS, koje je zbog raznih propisa više nego poželjno, medijski stvaraoci ne bi imali posebnih obaveza, sem da u momentima, kada im se nešto učini interesantno i od šireg javnog značaja to objave u svojim medijima, a po mogućstvu i prenesu kolegama sa kojima sarađuju iz drugih medija. Podsećamo da članstvo u PSS sem osiguranja donosi i niz pogodnosti: učešće u akcijama, besplatne obuke, popuste u specijalizovanim prodavnicama sportske opreme i dr.
Takođe, u skladu sa svojim slobodnim vremenom i individualnim dogovorima sa osnovnim planinarskim organizacijama značajna pomoć mogla bi da da bude i edukacija kadrova klubova kojima novinari pripadaju.

Edukacija iz oblasti odnosa sa javnošću, prvenstveno pisanja najava, formiranja mejling lista medija i novinara koji pokrivaju region u kojem njihova planinarska društva deluju i sl.

Jedna od mogućnosti je da registrovani pripadnici „sedme sile“ u budućnosti budu polaznici i predavači na seminarima i obukama koje će organizovati PSS.
Da bismo imali što kvalitetniji registar molimo novinare koji planinare i sportske novinare da izdvoje nekoliko minuta vremena i popune predviđena polja obrasca br.222 za upis u Registar novinara planinara koji se nalazi na internet prezentaciji PSS i da isti prosledite na adresu: informisanje@pss.rs .

Oni najvredniji i najkreativniji, ukoliko žele i ako njihov rad bude prepoznat od nadležnih tela PSS, mogu da postanu članovi Кomisije za informisanje PSS.

Aktivno izveštavanje o planinarstvu, osim što utiče na njegovu masovnost, doprinosi poboljšanju fizičke kulture i zdravlja građana Srbije, a značajno promoviše i podstiče turizam u Srbiji kao jednu ozbiljnu privrednu granu u usponu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde