Naslovna Društvo Ovo su žene koje ruše predrasude o podeli zanimanja na muška i...

Ovo su žene koje ruše predrasude o podeli zanimanja na muška i ženska

1
PODELI
Prijem GO Medijana foto: GP018
Gradska opština Medijana je i danas tradicionalno organizovala prijem dama sa neobičnim zanimanjima i hobijima povodom Međunarodnog dana žena.

Predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić je u svom kabinetu ugostio dame koje se bave poslovima, koji nisu toliko tipični za žene, ali u poslednje vreme sve su zastupljenije. Ove odvažne i hrabre dame pokazuju da podela na muška i ženska zanimanja gotovo i ne postoji. Ovom prilikom, Kocić je ženama uručio i prigodne poklone povodom 8. marta.

Nebojša Kocić foto: GP018

Ovo je peta godina zaredom kako Gradska opština Medijana okuplja naše sugrađanke, koje se bave specifičnom vrstom posla, koje su rame uz rame sa muškarcima na svim zadacima koji mogu da budu i opasni. Ovde imamo predstavnike vojske, policije, sektora za vanredne situacije i iz obezbeđenje. Imamo i doktorku kardiologa, opersku pevačicu, koja je ujedno i gladijatorka“, izjavio je Nebojša Kocić.

On je dodao da Opština Medijana želi da na ovaj način izrazi zahvalnost ženama što obavljaju poslove koji nisu uopšte bezazleni.

Katarina Mitrović se bavi tetoviranjem, crtanjem i slikanjem, ali nije to glavni razlog zašto prisustvuje prijemu. Ona je član moto-kluba „Road guardian“ iz Niša, gde je za sada podrška, ali trenutno radi na dobijanju dozvole za motor.

Ljubav prema motorima je odmalena, moj tata vozi motor, kao i stric, ujak i brat, tako da je bilo logično da ću i ja. Život na dva točka je veoma lepa stvar zato što nas je puno koji volimo iste stvari, putovanje, motore, da se družimo, da odemo u drugi grad i zemlju, to je uživanje za onoga ko voli“, rekla je Katarina.

„NIFON Security“ dokazuje da i žene mogu da budu članovi obezbeđenja. Štaviše, petina zaposlenih su žene. Jedna od njih je Sanja Nikolić, operativni direktor ove kompanije, koja takođe obavlja posao i u uniformi.

Sanja Nikolić foto: GP018

Već 14 godina radim u firmi za obezbeđenje. Moje mesto podrazumeva i rad u uniformi i u civilu. Za mene je vrlo kreativan posao, uniforma me je oduvek privlačila i uživam u svom poslu. Poslednjih godina na terenu možete videti sve više koleginica, to više nije slučajnost. Na početku mojih poslova bile su svega dve koleginice od 50 radnika, danas imamo 200 zaposlenih i imamo 40 koleginica, a nas 35 radi u uniformi na terenu“, kaže Sanja Nikolić.

Lela Lazović foto: GP018

Prijemu je prisustvovala i Lela Lazović, kardiolog na Klinici za kardiohirugiju, gde su hirurzi sve muškarci, dok među anesteziolozima ima i nekoliko žena. Ona dodaje da pacijenti ipak nemaju predrasuda prema tome da li je lekar žena ili muškarac.

 

1 KOMENTAR

  1. Uz dužno poštovanje ali ne postoji samo NIFON SLUŽBA OBEZBEĐENJA ima i drugih firmi gde su takodje žene!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite vaš komentar
Molimo vas unesite vaše ime ovde